Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Živjela sam za skijanje, a sada mi se život okrenuo naopačke!'

'Živjela sam za skijanje, a sada mi se život okrenuo naopačke!'
4

Nisam imala saznanja da bi se to moglo dogoditi, lagala bih kad bi rekla da nisam razočarana. Ali, koliko god mi sada to ružno izgleda, trebam biti čovjek i zahvaliti se ruci koja me je hranila, kaže Ida Štimac

VIDEO

Ne, nisam očekivala da ću biti izbačena iz skijaške reprezentacije i to me stvarno iznenadilo. Nažalost, cijela situacija s korona virusom je nepovoljno utjecala na cjelokupnu ekonomiju, a samim time i na sponzore, kaže nam Ida Štimac (19).

Pokretanje videa...

Filip Zubčić se šiša 00:14

U utorak je na sjednici Alpskog odbora određen sastav Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sezonu 2020/2021. Mušku A reprezentaciju čine Filip Zubčić, Istok Rodeš i Elias Kolega, a mušku B Samuel Kolega. U ženskoj A reprezentaciji su Leona Popović te Zrinka Ljutić zbog iznimnih rezultata u kadetskom skijanju. 

Što znači da su nakon najbolje sezone za hrvatsko skijanje u proteklih šest godina, iz sastava reprezentacije izbačeni Ida Štimac i Matej Vidović. U sastav nije uvrštena ni Andrea Komšić, koja ima uvjerljivo najbolje FIS bodove u obje tehničke discipline. Da budemo precizni, oni su uz još nekoliko natjecatelja 'pridruženi članovi' - dobivaju osnovnu skijašku opremu i kartu za slovenska skijališta. Cijela situacija s korona virusom dovela je i do velikih kresanja troškova u skijaškom savezu.

- Imala sam povratničku godinu nakon ozljede zbog koje sam propustila cijelu prošlu natjecateljsku sezonu - kaže Ida Štimac (19), pa nastavlja:

- Istina, nisam uspjela napraviti veći iskorak u odnosnu prošlu sezonu, ali teško je očekivati čuda nakon godine provedene izvan skijaških staza. Također, sezona je naprasno prekinuta u ožujku, pa tako na Svjetskom juniorskom prvenstvu nisam imala priliku skijati slalom, svoju najjaču disciplinu. Sve skupa, dogodio se splet okolnosti na koji (većinom) nisam mogla utjecati.

Jeste li imali kakvih saznanja kako bi mogli biti izbačeni iz reprezentacije? Jeste li razočarani ovom odlukom skijaškog saveza?

- Ne, nisam imala nikakvih saznanja o tome, nikada se ništa u tom kontekstu nije spominjalo. Jesam li razočarana? Lagala bih kad bi rekla da nisam, ma još uvijek nisam svjesna svega. Sebi ništa ne mogu zamjeriti, živjela sam skijanje i dala sam cijelu sebe u taj sport. Godinama mi je skijanje bilo prvo na listi prioriteta i uvijek sam se ponašala u skladu s tim. Teško je reći što će mi najviše nedostajati jer uopće ne znam kako će izgledati život bez reprezentacije.

Što vas sada čeka u budućnosti?

- Život mi se potpuno okrenuo naopačke, prvo se moram postaviti natrag na noge. Skijanje je izuzetno skup sport, a bez podrške saveza to će biti financijski i logistički teško, posebice ako govorimo u planu koji je sličan onome kojeg sam imala u reprezentaciji. Jedino što mogu nadodati je kako se zahvaljujem skijaškom savezu na svemu što su učinili za mene proteklih godina - poručila je Ida Štimac, pa za kraj dodala:

- Vjerujem da u drugačijim okolnostima moja priča u reprezentaciji ne bi završila ovako, ali neću se vraćati u prošlost. Koliko god to sada ružno izgleda i meni i drugima, treba na kraju priče biti čovjek, zahvaliti se ruci koja vas je hranila. Pa obrisati suze i krenuti u nove pobjede na skijaškim terenima ili izvan njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka