Obavijesti

Sport

Komentari 26

Život novog norveškog čuda: 'Pa on radi sve kao Cristiano'

Život novog norveškog čuda: 'Pa on radi sve kao Cristiano'
1

Norvežanin Erling Braut Haaland stigao je u Salzburg u siječnju za pet milijuna eura, a sada bi Austrijanci za njega mogli dobiti pet puta više. Svojim golovima oduševio je mnoge, a utrpao je čak i Liverpoolu

VIDEO

Erling Braut Haaland (19). Zapišite i zapamtite ovo ime novog norveškog čuda koje će žariti i paliti europskim nogometom u budućnosti. Norveški nogometaš se protiv Genka upisao u knjige rekorda zabivši hat-trick u debitantskom nastupu u Ligi prvaka, a protiv Liverpoola je utrpao još jedan te se tako izjednačio s Gnabryjem na vrhu najboljih strijelaca ovog elitnog europskog natjecanja. 

On je u Salzburg stigao iz Moldea za pet milijuna eura, a obzirom kako igra, to je prava bagatela. Ukoliko ste ikonski ljubitelji nogometa, onda ste sigurno čuli za njegovog oca Alf-Ingea Haalanda koji je igrao u Manchester Cityju i Leedsu, no karijera mu nije potrajala baš dugo jer mu je Roy Keane 2003. godine u jednom startu slomio nogu i tako ga otpremio u prijevremenu mirovinu.

Zbog toga se Erling odlučio na nogomet. Kako bi ispunio svoju želju, ali i očevu koji nije ispunio do kraja svoj nogometni potencijal. Za njega smo mogli čuti na ljeto kada je Hondurasu utrpao čak šest golova na SP-u do 20 godina. Da, nije Honduras baš sad neka nogometna zemlja, više su egzotika, ali realno, u današnje vrijeme je praktički nemoguće zabiti nekome 12 golova, a to je njegova Norveška uspjela. 

Radi sve kao Cristiano

Njegov uzor je Cristiano Ronaldo, a od njega je pokupio baš sve. Radnu etiku, ponašanje i prehranu. Naime, Patrice Evra nedavno je ispričao priču kako ga je Cristiano Ronaldo često zvao na večeru, a uvijek bi jeli ribu što je njega nerviralo. Čim je to čuo, mladi Norvežanin se počeo hraniti baš kao Portugalac.

Liverpool v FC Red Bull Salzburg - UEFA Champions League - Group E - Anfield

- Erling se odrekao svega i to je nevjerojatna žrtva. Napustio je dom kada je imao samo 16 godina i otišao je u Molde. Njegov cilj je da uspije kao nogometaš i bude najbolji. Čuo je jednom priču Patricea Evre koji je rekao da je ručao često s Ronaldom i da je on jeo samo ribu i ništa više. Erling radi sve to i pokušava imati isti način ishrane kao Ronaldo koji je s 34 godine i dalje jedan od najboljih na svijetu - rekao je njegov otac Alf-Inge.

Norveško čudo skoro srušilo Redse, Salah zabio za pobjedu
Norveško čudo skoro srušilo Redse, Salah zabio za pobjedu

Sav taj rad i trud je pokazao ove sezone u kojoj je u 11 utakmica zabio čak 18 golova, a četiri je utrpao u Ligi prvaka. Liverpool je protiv njegovog Salzburga u 2. kolu grupne faze vodio 3-0 i mislili su da je pobjeda osigurana. Ali onda je u igru ušao čudesni Norvežanin i zabio gol za 3-3. Austrijanci su bili u deliriju, izgledalo je da mogu do izjednačenja, ali Liverpool je na kraju zabio za 4-3 i došao do pobjede. U prvom kolu njegova momčad je pobijedila Genk 6-2, a on je utrpao čak tri gola.

Dva susreta odigrao je i za norvešku reprezentaciju, a kada se sjetimo da Norvežani još imaju i Martina Odegaarda koji napokon pokazuje zašto ga je Real doveo još prije četiri godine, onda shvatimo koliko će ta skandinavska reprezentacija biti jaka u budućnosti.

Tata, tata, zabio sam na Anfieldu

Haalandov otac zabio je Liverpoolu na Anfieldu 1997. godine u porazu njegovog Leedsa od 3-1, a sada se može i on hvaliti da je to uspio napraviti. 

- Sada imam isti broj golova na Anfieldu kao i moj otac. Kad sam bio mali, često mi je ponavljao da je zabio gol na Anfieldu. Hvalisao se. Sada, kada se budemo vidjeli, moći ću mu reći da sam ga i ja dao Liverpoolu - rekao je ovaj čudesni mladić.

AUT, UEFA CL, FC Red Bull Salzburg vs KRC Genk

Salzburg ga je u siječnju doveo za pet milijuna eura, njegova vrijednost je sada 12, a uskoro bi to moglo vrtoglavo skočiti u nebesa. Jasno je da su Austrijanci napravili fantastičan potez i sigurno je da će na njemu jako puno zaraditi, no Haland itekako ima puno toga pokazati, a naročito u Ligi prvaka.

S ovakvim stavom i radnom etikom kao Cristiano Ronaldo može samo napredovati, a tko zna, možda u budućnosti dostigne razinu koju je godinama držao njegov uzor i idol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe