Obavijesti

Sport

Komentari 86

Od volejčine je sve počelo! Evo zašto je Real najjači na svijetu

Od volejčine je sve počelo! Evo zašto je Real najjači na svijetu
1

11 OD 11 Real Madrid od 2002. godine je odigrao 11 međunarodnih finala i pobijedio u svakom. Uskoro ih očekuje i Svjetsko klupsko prvenstvo pa je sva prilika da će se impresivan niz nastaviti

VIDEO

U utorak navečer Skoplje je svjedočilo novoj fešti aktualnog europskog, ali i svjetskog klupskog prvaka. Real Madrid osvojio je europski Superkup pobjedom nad osvajačem Europske lige Manchester Unitedom.

Završilo je 2-1, a 'kraljevski klub' ostavio je daleko bolji dojam i bez svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda koji je tek stigavši s godišnjeg odmora odigrao zadnjih desetak minuta utakmice.

Real Madrid v Manchester United - Super Cup Final

Finala se ne igraju, finala se pobjeđuju, stara je sportska izreka koju najbolje u stvarnost primjenjuje madridski Real, klub našeg kapetana Luke Modrića i Matea Kovačića.

U zadnjih 15 godina ovaj klub nije izgubio niti jedno međunarodno finale! Nanizali su četiri osvojene Lige prvaka, četiri Europska Superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva uz mogućnost i četvrtog za nekoliko mjeseci u Abu Dhabiju.

Sve je zapravo počelo sa Zinedineom Zidaneom 15. svibnja 2002. godine. Finale Lige prvaka Reala i Bayer Leverkusena francuski je velemajstor obilježio golčinom iz voleja za pobjedu i nakon toga je počela dominacija 'blancosa'.

Superkup su uzeli protiv Feyenoorda, tadašnji Interkontinentalni kup protiv Olimpije Asuncion.

VIDEO

Istini za volju, trebalo je Realu vremena da se vrati na najvišu moguću razinu - nije ih bilo u finalima sve do 2014. kada su igrali protiv Atletica. Sjećamo se gola Sergija Ramosa u 93. minuti na asistenciju Luke Modrića iz kornera. Uslijedilo je potom osvajanje Superkupa protiv Seville i svjetska kruna protiv argentinskog San Lorenza.

Dvije godine poslije, stiže Zizou. Čarobnjak iz kopački prebacio se u odijelo i jednako je uspješan! Samo šest mjeseci nakon što je preuzeo Modrića i družinu, osvojio je Ligu prvaka u svibnju 2016. Opet je pao Atletico i to poslije penala u Milanu. Ponovno je Real riješio i Sevillu u Superkupu, a u finalu CWC-a japanska Kashima Antlers nije imala šanse.

Prije tri mjeseca u finalu Lige prvaka u Cardiffu madridski klub je 'smrvio' Juventus 4-1. Obranili su naslov prvaka Europe, prije toga osvojili i La Ligu pa pobjednički krenuli u novu sezonu protiv Manchester Uniteda u Skoplju...

Žetvi trofeja nema kraja, što ih više osvajaju, glad za njima sve je veća i zato su trenutno najjači klub na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome