Obavijesti

Sport

Komentari 25

Zlatan Ibrahimović posjetio papu Franju: 'Mir i ljubav...'

Zlatan Ibrahimović posjetio papu Franju: 'Mir i ljubav...'

Iako je nedavno priznao kako ne vjeruje u Boga, nogometaš Milana Zlatan Ibrahimović poštuje sve religije pa je u pauzi od treninga i utakmica posjetio papu Franju. Fotografija je skupila milijun lajkova u samo nekoliko sati

VIDEO

Ne vjerujem u Boga, vjerujem samo u sebe samog. Život je ovdje i sad. Kad si mrtav, mrtav si. Nisam ni praznovjeran, ja odlučujem kako će se stvari razvijati, kazao je nedavno Zlatan Ibrahimović (40) u velikom intervjuu za Corriere della Sera. 

Pokretanje videa...

Zlatanov kung-fu 00:38

Majka Jurka je katolkinja, otac Šefik musliman pa se često susretao s pitanjima koje je on vjeroispovijesti. Zlatan je tvrdio da je samo nogomet njegova religija. Bez obzira na sve, poštuje sve religije pa je u pauzi od utakmica i treninga odlučio obići Svetu stolicu.

Veliki Šveđanin skoknuo je do Vatikana gdje je posjetio papu Franju. Ibra je zajedničku fotografiju objavio na društvenim mrežama. Dvije riječi bile su dovoljne. 

- Mir i ljubav. 

Gdje god dođe, Ibrahimović privlači pozornost. No sama činjenica da s 40 godina igra na vrhunskoj razini je fenomen. I ne samo to. Neuništivi Šveđanin je ove sezone zabio sedam golova u deset utakmica te je i s veteranskim godinama nezamjenjiv u Milanu koji i ove sezone lovi naslov u talijanskoj ligi. No, godine rade svoje pa su i ozljede sve učestalije. Ali, kako igra i kako izgleda, dojma smo da bi mogao jednog dana prestići i Miuru koji je aktivan s 54 godine. 

Serie A - Udinese v AC Milan

Imao je teško djetinjstvo i put prema nogometnom vrhu bio je prožet mnogim preprekama. Baku je izgubio u bombardiranju Hrvatske, a brat Sapko preminuo je od leukemije.

Serie A - Fiorentina v AC Milan

- Kao dijete bio sam težak, problematičan. Čim sam se rodio, babica me ispustila s metra visine. Cijeli život je bio težak. U školi sam bio drugačiji; drugi su bili plavi, sa svijetlim očima i normalnim nosevima. Ja sam bio taman, s velikim nosom. Govorio sam drugačije od njih, kretao se na drugačiji način. Roditelji mojih školskih kolega potpisivali su peticiju da me se izbaci iz razreda. Uvijek me pratila mržnja. I na početku sam reagirao loše. Izolirao bih se. Kasnije sam naučio patnju i mržnju pretvoriti u snagu - rekao je Zlatan u velikom intervjuu za Corriere della Sera. 

Najzanimljivije dijelove iz intervjua pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka