Sport

Komentari 0

Zlatan je dobio reprezentativni poziv. Može srušiti Uefin rekord

Zlatan je dobio reprezentativni poziv. Može srušiti Uefin rekord

Triput je u zadnje vrijeme ušao s klupe za Milan i u solidnoj je formi, unatoč tome što je dugo izbivao, rekao je švedski izbornik Janne Andersson

Švedska nogometna zvijezda 41-godišnji Zlatan Ibrahimović pozvan je su srijedu u reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Belgije i Azerbajdžana krajem ožujka, u kojima bi mogao srušiti neslužbeni rekord kao najstariji igrač u kvalifikacijama za Euro legendarnog talijanskog vratara Dina Zoffa. 

Uđe li na travnjak nacionalnog stadiona u Stockholmu 24. ožujka protiv "crvenih vragova" ili 27. ožujka protiv Azerbejdžana, Ibrahimović će postati najstariji igrač nastupio u kvalifikacijskoj utakmici za neko europsko prvenstvo.

Igrač Milana, povratnik nakon ozljede, srušio bi rekord Dine Zoffa, koji je 29. svibnja 1983. igrao protiv Švedske s 41 godinom, tri mjeseca i jednim danom.

'U pristojnoj je formi'

- Zlatan je triput ušao s klupe Milana u zadnje vrijeme i u solidnoj je formi, unatoč tome što je dugo izbivao - rekao je švedski izbornik Janne Andersson najavljujući švedski sastav.

- U tom kontekstu, mislim da može pridonijeti. Pogotovo na terenu, ali i izvan njega - rekao je Andersson.

Ibra je rođen 3. listopada 1981. godine i 24. ožujka, kada Švedska bude igrala protiv Belgije na Friends Areni u Solni, imat će 41 godinu, pet mjeseci i 21 dan.

Najčitaniji članci