Obavijesti

Sport

Komentari 91

Zlatko Dalić: Da sam ja trener Barce, osvojio bih Ligu prvaka!

Zlatko Dalić: Da sam ja trener Barce, osvojio bih Ligu prvaka!
1

Podcjenjujemo naše trenere, da nama daju Bayern ili Barcelonu bili bi prvaci. Da meni date Barcelonu bio bi prvak Europe. Hrvatske trenere podcjenjuju. Mi vrijedimo, smatra naš izbornik

VIDEO

Ždrijeb? Ni najbolji ni najlošiji? Očekujete jake protivnike, ambicije su velike i očekujemo puno. Argentina je uvijek Argentina, to će biti pravi test, ne možemo izgubiti ništa, te utakmice najmanje bojim, rekao je u emisiji Pressing izbornik Hrvatske Zlatko Dalić pa dodao:

- Island nam ne može parirati, ne bojim ih se. O Nigeriji mislim suprotno, nisu tipično afrička momčad, s igračima od 35 godina, ovaj je izbornik okupio mladu generaciju, nema zvijezda osim Mikela, bit će opasni ali u pola godine ćemo ih dobro proučiti. Najvažnija je prva utakmica, moramo biti na nivou i pripremiti se.

Izbornik još uvijek ne zna gdje će biti kamp.

- Imamo nekoliko rezervacija, u pregovorima smo i u roku dva, tri dana ćemo odrediti gdje ćemo biti. Naći ćemo najbolju poziciju i najbolji komfor za igrače da ne putuju predaleko.

Daliću su prigovorili jer je javno uputio ispriku Kramariću.

- Kroz 12 godina rada gradim svoj stil. Bio sam ja i agresivan i vikao, ali u reprezentaciju su igrači sve riješili i s njima ne možeš biti agresivan i strog. Što je autoritet? Ja smatram da je autoritet moje znanje, ako vide da im mogu pomoći oni će mene cijeniti. Nije na treneru da se ispričava ali sam se ispričao jer nas je odveo na kvalifikacije. Zaslužio je biti u prvoj ekipi. Shvatio je što hoću.

Dalić ističe da se hrvatski treneri podcjenjuju, a on u karijeri nikad nije imao menadžera.

- Borim se sam, 12 godina sam trener, nisam bio puno po televiziji, velika je karijera iza mene, puno trofeja. Hrvatskim trenerima je teško dobiti europski klub, mi podcjenjujemo naše trenere, po medijima se omalovažavaju. Tudor je bio prvi u Turskoj, Bišćan u Sloveniji... ali mi to slabo cijenimo.

- Cijenim sve trenere, posebno Guardiolu, najvažnije da trener ima vremena, da napravi što hoće. U Cityju je bio na rubu, ali su mu dali šansu i sad je pobijedio. Podcjenjujemo naše trenere, da nama daju Bayern ili Barcelonu bili bi prvaci. Da meni date Barcelonu bio bi prvak Europe. Hrvatske trenere podcjenjuju. Mi vrijedimo.

Puno je priče digla Dalićeva izjava da s Mamićem ni kavu nije popio.

- Priču sam tu rekao, kod nas se stvaraju razne fame. Ja sam svoju karijeru sam izgradio, svojom voljom i energijom, od 14. godine kada sam otišao od kuće. Ja nisam u nikakvim kombinacijama, mene to ne zanima, svjestan sam svega što se događa kod nas. Znam da ću kroz mjesec, dva ili godinu, dvije otići s mjesta reprezentacije i spreman sam za to jer sam to prošao. Već u glavi imam trenutak kada će me maknuti, znam da će se to dogoditi, ali ću raditi pošteno i korektno, radit ću kako ja mislim da je najbolje.

Dalić nije želio ništa govoriti o izbornima u HNS-u, ali zato je otkrio da je najviše naučio od Ćire Blaževića.

- Imao sam puno trenera koji su na mene utjecali, ali sam složio svoju priču i strategiju. Od Poklepovića sam naučio prve korake, Ivanković me uputio u posao i trenersku školu, najzaslužniji je bio Ćiro Blažević. Od njega sam naučio puno stvari. Nismo se dugo vidjeli i zvao sam ga, tražio sam ga savjet i nikad neću zaboraviti što je učinio za mene.

Za kraj je hrvatski izbornik otkrio i zašto je sinovima savjetovao da odu što dalje od nogometa.

- To je težak i crn kruh, mali postotak igrača uspije, veliko je razočaranje ako ne uspiju i onda se ne snađu u životu. Bolje je da djeca idu u šklolu. Jedan je sin završio fakultet, drugi je na pola puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba