Obavijesti

Sport

Komentari 118

Zlatni par nakon rušenja Srbije: Novak je najbolji na svijetu, ali mi ipak nismo igrali taj sport...

Zlatni par nakon rušenja Srbije: Novak je najbolji na svijetu, ali mi ipak nismo igrali taj sport...

Igrali smo protiv jakog tima, Novak je najbolji na svijetu, teško ga je pobijediti. Uspjeli smo, igrali smo sjajno, rekao je Mate Pavić, a izbornik Martić dodao: Borili smo se i spremni smo za taj finale

VIDEO

Najbolji svjetski par zaokružio je sjajan tjedan hrvatskog tenisa i odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa četvrti put u povijesti. Mate Pavić i Nikola Mektić pobijedili su Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića 7-5, 6-1 i bukirali nedjeljni finale protiv boljega iz subotnjeg okršaja Rusije i Njemačke.

POGLEDAJTE VIDEO: Borna Gojo

Pokretanje videa...

Borna Gojo VIDEO

- Mislim... Sjajna pobjeda, igrali smo protiv jakog tima, Novak je najbolji na svijetu, teško ga je pobijediti. Uspjeli smo, igrali smo sjajno u paru od skupine preko četvrtfinala i polufinala, i Borna i Marin igrali su sjajne mečeve. Jako smo sretni što smo u finalu i spremni smo za njega - rekao je Mate Pavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi dio zlatnog olimpijskog para, Nikola Mektić, također nije skidao osmijeh s lica. Njih dvojica osvojili su devet titula ove godine, završili kao broj 1, a sad bi mogli donijeti i "salataru".

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

- Bilo je teško, jako su dobro sevirali na početku, pokazao je Novak da je najbolji u singlu, ali srećom nismo igrali taj sport, nego su nas bila četvorica. Iskoristili smo pad njihova servisa, napravili breakove i prošli dalje. Jako smo sretni - kazao je Nikola.

Izbornik Vedran Martić ostao je čvrsto na zemlji. Ostala je još jedna prepreka.

- Jako smo ponosni, igrači su odigrali jako dobro. Borili smo se od prvog singla... Sutra imamo dan odmora i bit ćemo spremni za nedjeljni finale - rekao je Martić.

Nedugo poslije momci su popričali i s glasnogovornikom Hrvatskoga teniskog saveza Igorom Rajkovićem.

- Ne znam što bih rekao. Meni je drago što svi to očekuju od nas u ovakvom polufinalu protiv jednog Đokovića, da ljudi očekuju pobjedu - počeo je Mektić.

- To nešto govori o nama - nadopunio ga je Pavić.

- To je zaista daleko od istine. Svaki meč treba odraditi. Mi smo ga, na svu sreću, fantastično odradili od prvog do zadnjeg poena i zato smo pobijedili, inače bi to lako moglo otići u drugom smjeru - rekao je Mektić.

Koliko vam znači ova pobjeda?

- Znači nam jako puno. Pola je posla odrađeno kad ste suvereni na servisu. Tijekom sezone imali smo slično razdoblje, mislim u Wimbledonu, i sad u Davis Cupu, četvrti meč zaredom nismo izgubili servis. Danas smo se suočili s jednom break loptom na kraju meča. Jako dobro, jako dobro serviramo, jako dobro igramo na servis gemovima. Nekako pola posla odradimo tu, a onda smo jako opasni. Dobri smo igrači, opasni smo na reternu i jako je teško protivnicima igrati protiv nas - kazao je Mate Pavić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...