Obavijesti

Sport

Komentari 75

'Zlatni repić' opet donio sreću Juveu: Izdvojili su se na vrhu

'Zlatni repić' opet donio sreću Juveu: Izdvojili su se na vrhu
5

Merih Demiral postao je prvi Turčin koji je zabio za Juve, a deveti gol od početka prosinca bio je dovoljan za pobjedu na Olimpicu, gdje je Kalinić dobio devet minuta. "Bianconeri" su se odvojili na vrhu

VIDEO

Nogometaši Juventusa pobijedili su Romu 2-1 u nedjeljnom derbiju 19. kola Serie A na rimskom Olimpicu i tako se vratili na vrh ljestvice, s dva boda više od Intera koji je u subotu remizirao kod kuće s Atalantom.

Praktički je sve bilo gotovo u manje od deset minuta. Već u trećoj minuti Paulo Dybala precizno je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, a na drugoj stativi turski stoper Merih Demiral, koji je prošlo ljeto stigao iz Sassuola, nogom zabio prvijenac za "staru damu" u osmom nastupu, ali i postao prvi Turčin koji je zabio gol za taj klub.

Pokretanje videa...

00:36

Nekoliko minuta poslije - novi šok za "vučicu". Golman Rome Pau López odigrao je kratko dodavanje do Jordana Veretouta koji nije pazio, uzeo mu je loptu Paulo Dybala, a Francuz ga srušio s leđa za penal.

Cristiano Ronaldo takve poklone ne propušta, zabio je 14. prvenstveni gol sezone, deveti od početka prosinca. Nitko nema toliko u ligama "petice" u tom razdoblju.

Nakon početnog "blitz-kriega" Juve se dosta povukao, a Roma je bila ta koja je napadala i prijetila. To joj se i isplatilo sredinom drugog poluvremena kad je Cengiz Ünder pucao glavom s druge stative, a Blaise Matuidi neobjašnjivo pokupio loptu rukom.

Nakon intervencije VAR-a sudac Marco Guida dosudio je penal za Romu koji je realizirao Diego Perotti. Roma je do kraja pokušala doći do potpunog preokreta, uveo je trener Paulo Fonseca i hrvatskog napadača Nikolu Kalinića umjesto Perottija koji je nakon manje od minute dobio žuti karton jer se bunio na skrivljeni faul.

Juventus je ušao u pobjednički ritam, slavlje u Rimu treće mu je uzastopno u prvenstvu i na ostatak društva gleda s vrha ljestvice, dok je Roma ostala peta, bodovno izjednačena s Atalantom u borbi za Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu