Obavijesti

Sport

Komentari 41

Zna Pilić zašto rastura Čilić: Bravo, Marine! Teže je osvojiti Roland Garros nego Wimbledon

Zna Pilić zašto rastura Čilić: Bravo, Marine! Teže je osvojiti Roland Garros nego Wimbledon
8

Većina je navijala za Nadala i to je u redu, ali da neki kreten zviždi Novaku, to je sramota! A Čilić je drugačije ime nego Novak, osim toga igrao je protiv Rusa i igra jako dobro i zato ga publika voli

VIDEO

Servirao je fantastično, izvukao se servisom, spasio deset break lopti. Rubljov je jako dobar, ući u polufinale ogromna je stvar.

Govori nam to Nikola Pilić u još jednoj večeri velikog slavlja hrvatskog tenisa. Je li to najbolji Čilić od osvajanja US Opena?

Pokretanje videa...

Čilić i Martić uoči Srbije VIDEO

- Ono kako je igrao na US Openu kad ga je osvojio 2014. bio je Mt. Everest! Četvrtfinale, polufinale i finale bez izgubljenog seta, pa to da je netko odigrao na kladionici, postao bi milijunaš! Ali ući u polufinale Pariza s 33 godine... skidam kapu.

- OK, Medvjedev je loše igrao, njegova stvar, Marin je igrao jako dobro i zato je pobijedio u tri seta. Ali Rubljov nije igrao loše, a Marin je servirao bolje nego ikad.

Koja je tajna, zašto je sad tako dobar? Jer igra rasterećeno ili?

Nikola Pilic

- Dobio je neke mečeve i onda raste samopouzdanje, odmah se bolje krećeš, a servis mu je sjajan. I kad izađeš na centralni teren pred 15.000 gledatelja, to vam daje inspiraciju. Ovim rezultatom dodao je čast svom imenu, sad će ući u top 15 i sve mu to daje neviđenu satisfakciju za dalje.

Može li itko skinuti Nadala na zemlji?

- Nemam pojma, ali sinoć je igrao fantastično. U dva navrata u meču Novak je bio u šestoj brzini, mislio sam da će ući u peti set, ali Nadal je zasluženo pobijedio. Za Marina ništa nije moglo bolje doći, jer i ako dođe do finala s Nadalom, samo treba izaći na teren svjestan da može dobiti, a ako izgubi, nitko mu neće zamjeriti, svi će mu čestitati. Ma već i ovo je velik rezultat.

French Open

Pilić je u Roland Garrosu igrao finale i dva polufinala. Kako u teniskom svijetu kotira pariški Grand Slam?

- Wimbledon je iznad svih, ali više ne toliko kao prije 20, 30 ili 50 godina. To je kao katolicima rimska katedrala. I još uvijek je Wimbledon iznad ostalih Grand Slamova, ali sad samo milimetar iznad Roland Garrosa i US Opena. Pa teže je osvojiti Roland Garros nego Wimbledon jer dulji su mečevi, dulji su poeni. 

Marina publika voli, Đokoviću je zviždala.

- To je bila sramota! Zviždati čovjeku koji je 372 tjedna broj 1 na svijetu, u meču dva igrača čiji će rekordi trajati tisuću godina - Novakov niz na prvom mjestu i Rafinih 13 osvojenih Roland Garrosa - i onda ti neki kreten zviždi. Većina je navijala za Nadala i to je u redu, ali ako su gledatelji toliko nepristojni da zvižde drugome, gdje je fair play, to je sramota apsolutna. Ja sam subjektivan kad je riječ o Novaku, ali i da su zviždali nekom drugom isto bih rekao. A Čilić je drugačije ime nego Novak, osim toga igrao je protiv Rusa i igra jako dobro...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići