Obavijesti

Sport

Komentari 62

Znakovita poruka direktora Hajduka nakon izgubljene utrke

Znakovita poruka direktora Hajduka nakon izgubljene utrke

Splićani čekaju 17 godina na naslov, čekat će još, ali razočaranja nema. Vidljiv je ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu kada su bili četvrti. Ipak, to očito ne zadovoljava sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa

VIDEO

Dinamo i Hajduk su 'vječnim derbijem' (3-1) u subotu zaključili ovu sezonu HNL-a. Nadali su se Splićani kako će se na Maksimiru odlučivati o naslovu prvaka, ali na njihovu žalost, Dinamo je 23. titulu osigurao u prošlom kolu pobjedom nad Šibenikom. 

Pokretanje videa...

Torcida: Želimo sankcije za Dinamo i policiju; Hajduk: Od svih očekujemo odgovore 01:24

Bila je ovo jedna od najneizvjesnijih i najdramatičnijih sezona HNL-a u kojoj se borba za naslov vodila gotovo do samog kraja. I najzaslužniji za to je upravo Hajduk koji je maksimalno 'pritisnuo' modre.

Derbi Dinama i Hajduka u zadnjem kolu HNL-a

Mindaugas Nikoličius i Luka Jakobušić preporodili su 'bile'. Doveli su čak 15 novih igrača i na krilima čudesnog Marka Livaje najavili borbu za naslov. U međuvremenu je s klupe odletio Šveđanin Gustafsson, komande preuzeo Valdas Dambrauskas i činilo se kako je to zaista ta sezona. No, Hajduk su koštali kiksevi u 'malim' utakmicama, a Dinamo to nije propustio. 

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Splićani čekaju 17 godina na naslov, čekat će još, ali razočaranja nema. Vidljiv je ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu kada su bili četvrti. Napravljen je potpuni redizajn i klub je zauzeo drugo mjesto prvi put nakon deset godina. Ipak, to očito ne zadovoljava sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa koji je poslao znakovitu poruku na Instagramu. On je na Poljud došao osvajati trofeje. 

- Biti drugi nije dio plana - napisao je Litavac.

To je očiti znak kako na Poljudu već sad kuju planove kako svrgnuti Dinamo sljedeće sezone i da pripremaju nešto. Moguća su i nova pojačanja, ali prije svega bit će potrebno zadržati najjače snage na okupu. Tu se prije svega misli na Lovru Kalinića, Filipa Krovinovića te najboljeg strijelca prvenstva s 28 golova i najboljeg igrača Marka Livaju.

Split: S 4:0 Hajduk uvjerljivo pobijedio Lokomotivu

No, prije zasluženog odmora i priprema za novu sezonu, svi na Poljudu razmišljaju samo o jednome. A to je finale Kupa koje se u četvrtak igra protiv Rijeke. Splićani ne znaju za trofej od 2013. godine kada su Rabuzinovo sunce podignuli pobjedom protiv Lokomotive, a sada imaju ogromnu priliku napraviti to pred svojim navijačima. Očekuje se preko 30 tisuća ljudi i bit će to prava nogometna fešta. Hajduk je na početku sezone najavio pohod na dvostruku krunu, naslov prvaka je izostao, a sada je glavni cilj Kup. Ako i tu izostane trofej, sezona će biti neuspješna. 

Osvajač Kupa neće odnijeti samo trofej, već će svoj europski put krenuti od trećeg pretkola Konferencijske lige. Obzirom na naporne pripreme i natrpani raspored, i jedni i drugi to sigurno priželjkuju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića