Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Znam se nositi s pritiskom, pomaže mi da se nabrijem...'

'Znam se nositi s pritiskom, pomaže mi da se nabrijem...'
1

Dosta ovisi koliko će biti spremnih igrača, uz prioritete, ali čeka nas težak suparnik, rekao je izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan nakon ulaska u četvrtfinale Davis kupa

VIDEO

Prvi put nakon četiri godine hrvatska reprezentacija je u četvrtfinalu Davis kupa nakon što je u susretu prvog kola Svjetske skupine u Liègeu svladala Belgiju rezultatom 3-2 i to nakon što je u petom, odlučujućem meču Borna Ćorić sa 7-6(5), 6-2, 6-2 svladao Kimmera Coppejansa. Prethodno, u prvom okršaju dana, David Goffin je sa 6-4, 6-4, 3-6, 7-5 svladao Marina Čilića i tako izjednačio rezultat na 2-2.

Ćoriću je ovo bilo prvi put da je igrao pri rezultatu 2-2, a na pitanje je li osjećao pritisak odgovorio je:

- Bilo je i mislim da je skroz normalno da pri takvom rezultatu osjetim pritisak i da mi nije svejedno, pogotovo zato što igram za cijeli tim i za cijelu Hrvatsku. Mislim da se s tim znam nositi, da to mogu iskoristiti u pozitivnom smislu i to mi, da tako kažem, pomaže da se nabrijem. Odigrao sam meč na jako visokom nivou - izjavio je Ćorić, koji nije bio suočen ni s jednom break-loptom!

- Servirao sam fenomenalno, možda najbolje u životu. Kad god je bilo bitno pogodio sam as ili winner i osjećao sam se jako sigurno. Mislim da sam popravio servis, kad god imam vremena radim na njemu - izjavio je Ćorić.

Čilić je u prva dva seta imao previše problema s reternom a da se to ne bi osjetilo na rezultatu. Uz činjenicu da nije ni najbolje servirao, te da je Goffin igrao izvrsno i pokazao zašto je 16. tenisač svijeta, prvi hrvatski reket nije ni imao mnogo prilika. U trećem i četvrtom setu slika se promijenila i Čilić je krenuo prema preokretu, no kod 2-5 ponovno je izgubio servis. Goffin je servirao za meč, Čilić napravio break, no novi gubitak servisa, ovaj put kod rezultata 5-6, značio je poraz.

- Goffin je odigrao jako dobar meč. Posebno se na zemlji osjeti koliko je neugodan. Dosta sam zadovoljan kako sam odigrao treći i četvrti set, a na početku sam se tražio. Nisam imao dovoljno visok postotak prvog servisa da bih mogao stvarati inicijativu. Također, u pripremi meča imao sam malih problema s koljenom, tako da mi je to zadavalo teškoće na početku i razmišljao sam o tome. Kasnije je bilo u redu - rekao je Čilić.

U četvrtfinalu (od 15. do 17. srpnja) Hrvatska će igrati u gostima kod SAD-a, nakon što su John Isner, Jack Sock, Bob i Mike Bryan u Melbourneu svladali Australiju 3-1. Mjesto domaćinstva bit će naknadno određeno. Pobjednik tog susreta igrat će u rujanskom polufinalu s boljim iz okršaja Francuska-Češka.

- Siguran sam da će Amerikanci staviti betonsku podlogu, a zemlju svakako ne jer im ne ide u prilog. Opcija je i trava. Tvrda podloga najvjerojatnija je mogućnost. Imaju veliki izbor igrača, pet-šest među 50 najboljih na svijetu i najbolji par, braću Bryan. Dosta ovisi koliko će biti spremnih igrača, uz prioritete, ali čeka nas težak suparnik. S druge strane, mi imamo jaku reprezentaciju, pobijedili smo lanjskog finalista i protiv nas nikome neće biti lako igrati - rekao je izbornik Željko Krajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...