Obavijesti

Sport

Komentari 62

Zola je poslao avion po Čopa: Želim se nametnuti N. Kovaču

Zola je poslao avion po Čopa: Želim se nametnuti N. Kovaču
1

NOĆNI DOGOVOR Dinamo je pregovore s klubom sa Sardinije dovršio u jedan sat u noći, a sljedećeg dana Talijani su poslali avion po pojačanje od pet milijuna eura

VIDEO

Trener Gianfranco Zola inzistirao je na mom dolasku, a kad te želi takva legenda, kad po tebe pošalje privatni avion, nemaš što razmišljati. Spakiraš najnužnije i kreneš na put, javio se Duje Čop (24).

Nakon Hajduka, portugalskog Nacionala, Splita i Dinama, karijeru će nastaviti u Cagliariju. Klub sa Sardinije platit će četiri milijuna eura odmah i još milijun ako se spasi od ispadanja. Trenutačno je 18.

- Ne osjećam pritisak zbog toga što me čeka borba za ostanak. Zaostajemo samo četiri boda, a klub ima ozbiljne ambicije, najavili su dovođenje još nekih pojačanja. Bio sam tijekom karijere i u mnogo težim situacijama od ove, pa uvijek sam isplivao - rekao je Čop pa dodao:

- Mentalitet i klima na Sardiniji slični su kao u Dalmaciji, zbog toga vjerujem da ću se prilično brzo uklopiti. Volim i talijansku ligu, uvijek sam pratio što se događa u Serie A.

Imao je Čop i dvije ponude iz Premiershipa, navodno od Evertona i Hulla, no ti transferi su bili upitni zbog nemogućnosti dobivanja radne dozvole. 
U međuvremenu se javio Cagliari, čiji ga je trener Zola snimio na utakmici protiv Argentine u Londonu.

- Gledao sam Zolu kao klinac i uživao u njegovim igrama. Sigurno ću od njega još mnogo naučiti, bit će velika stvar za mene raditi s takvom veličinom - oduševljen je Čop.

Dinamo je posao s Cagliarijem dovršio oko jedan sat u noći na petak. Jučer poslijepodne po Duju je došao privatni avion, a već je sinoć bio na liječničkom pregledu u Cagliariju, gdje će s bonusima zarađivati milijun eura na godinu.

- Riješio sam pitanje egzistencije i mogu se posvetiti samo nogometu - kaže Čop i nastavlja:

- Ovo je pravi trenutak za nove izazove. U HNL-u sam svima već zabijao, dostigao sam vrhunac. Osvojio sam naslove s Dinamom, igrao Ligu prvaka, bio najbolji strijelac lige i dogurao do reprezentacije. Morao sam ići dalje - iskren je Čop koji je u Maksimir došao u ljeto 2012.

Ne brine ga to što se samo rijetki igrači iz HNL-a posljednjih godina uspijevaju izboriti za minutažu u Serie A.

- Svatko od nas je priča za sebe, svatko ima svoj put. U životu sam prošao mnogo toga, iz svake situacije izašao kao pobjednik, tako ću i iz ove. Bio sam strpljiv i dugo ovo čekao, još od početaka, otkad sam svaki dan iz Trogira autobusom išao na treninge Hajduka. U Italiju dolazim kao afirmirani igrač, kojeg su skupo platili, tako da ću priliku sigurno dobiti. U Italiju idem po afirmaciju, želim se u jakoj ligi nametnuti izborniku - kaže Čop.

Inzistirao je na tome da zahvali svima:

- Posebno zahvaljujem Anti Čačiću, ali i Kruni Jurčiću te Zoranu Mamiću. Zoki je moj prijatelj, jedan od najpozitivnijih ljudi u mojem životu. Neću zaboraviti ni Poklepovića, Jarnija i Pudara u Hajduku, te Katalinića ili Praliju, koji su mi ruku pružili kad mi je bilo najteže. Svi su mi dali ponešto što me učinilo boljim. Naravno, uz moju obitelj, koja je uvijek bila uz mene...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao