Obavijesti

Sport

Komentari 69

Zoran Mamić za Budimpeštu ne treba puno mijenjati, četvorka u navali može 'srediti' i Mađare...

Zoran Mamić za Budimpeštu ne treba puno mijenjati, četvorka u navali može 'srediti' i Mađare...
1

Dinamo je na Poljudu trebao pobijediti i puno uvjerljivije, trener je pred Mađarsku dobio neke važne odgovore. Petković se diže u formi, Majer nikad nije bio bolji, a Kastrati i Oršić su bili nezaustavljivi

VIDEO

Pogoditi, odnosno 'skinuti' sastav koji će Zoran Mamić izvesti na travnjak je i na Poljudu bio nemoguća misija. I u prvome mandatu kad je bio trener, osam, devet, deset igrača smo mogli odgonetnuti, ali 11 rijetko, skoro nikad. Iskreno, tako je bilo i za derbi u Splitu. Osam od 11 smo pogodili. Očekivali smo da neće početi Petković, Gvardiol i Majer. Očekivali smo Theophilea, Ivanušeca i Gavranovića.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Pogodio je trener sa sastavom za derbi, za tri dana je Ferencvaros, a dojam je da Zoran Mamić sad ne treba puno mijenjati sastav. 

Može napraviti eventualno jednu promjenu. Zapravo, deset je igrača za sraz s mađarskim prvakom vjerojatno sigurno. Livaković, Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac, Ademi, Kastrati, Majer, Oršić i Petković. Theophile-Catherine je suspendiran i jasno je da će stoperski par biti isti kao u Splitu.

Jedino pitanje je tko će još u vezu, hoće li to biti Kristijan Jakić ili strijelac gola iz Rumunjske, koji je na kraju zbog promašenog penala zamalo bio tragičar, Amer Gojak. U derbiju je prednost dobio rođeni Splićanin Jakić i s njim je Zoran Mamić pogodio.

Bio je to njegov debi, prve minute u "modrom" dresu i s Ademijem je dominirao u vezi. Jakić ili Gojak, pitanje je na čiju će stranu prevagnuti trener u ovom trenutku.

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo susreli se u 4. kolu Prve HNL

Lovro Majer je kao središnji vezni neprikosnoven u ovom trenutku. Pokazao je to i u derbiju u Splitu. Sjajno je pokrenuo akciju za prvi gol, imao nekoliko odličnih poteza. Tako igra Dinamova "desetka". Dapače, cijela je Dinamova navala bila odlična u derbiju. Kastrati i Oršić su na krilima bili nezaustavljivi, zabili su golove za pobjedu, a Bruno Petković se nakon ozljede polako vraća u formu. Naravno, nije to još Petković kakav se očekuje da bude, ali je s nekoliko poteza u derbiju pokazao klasu.

To je četvorka koja je sredila Hajduk, a to je četvorka koja može srediti i Ferencvaros. Na klupi će protiv Mađara, Mamić imati jake adute, Ivanušeca, Gavranovića, Tolića... 

Svjesni su dinamovci kako ih u Mađarskoj čeka težak posao. O Mađarima su krenuli razmišljati odmah nakon što je Ivan Bebek označio kraj derbija. Lani je u uzvratnoj utakmici bilo 4-0, ali sad se igra samo jedna i nema popravka nakon Budimpešte.

Pobjeda donosi barem još osam europskih utakmica, barem skupine Europske lige, ali skupina Lige prvaka je Dinamova želja. Ako se ponovi partija s Poljuda, onda će Mađari sigurno pasti.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom