Sport

Komentari 30

Zouma leti iz reprezentacije? Deschamps: Ovo je za mene šok

Zouma leti iz reprezentacije? Deschamps: Ovo je za mene šok

To je nešto neprihvatljivo i neopisivo ružno. Ove slike su za mene pravi šok i ne mogu to podnijeti. Može se dogoditi da Kurta Zoume ne bude neko vrijeme u reprezentaciji, poručio je francuski izbornik Deschamps

Braniču West Hama Kurtu Zoumi (27) prijeti izbacivanje iz reprezentacije nakon optužbi za mučenje životinja.

POGLEDAJTE VIDEO: Mislav Oršić nakon gola West Hamu

- Može se dogoditi da igrači koji su pogriješili neko vrijeme neće biti pozvani u reprezentaciju - rekao je izbornik francuske vrste Didier Dechamps za televiziju France 3.

Francuski branič se našao na udaru javnosti nakon što je objavljen video u kojem se vidi kako zlostavlja mačku. Na snimci se vidi kako Zouma udara mačku kao loptu i gađa je cipelama.

Britanska organizacija za zaštitu životinja RSPCA već je pokrenula istragu protiv stasitog stopera te mu je mačka privremeno oduzeta.

- To je nešto neprihvatljivo i neopisivo ružno. Ove slike su za mene pravi šok i ne mogu to podnijeti - poručio je izbornik Dechamps.

Nogometaš se javno ispričao za svoje postupke, a West Ham ga je kaznio s 300.000 eura.

Protiv nogometaša su se okrenuli i navijači West Hama. U posljednjoj utakmici protiv Watforda zviždali su mu pri svakom dodiru s loptom.

Zouma je u dresu aktualnih svjetskih prvaka sakupio 11 nastupa i postigao jedan pogodak. Nogometaš do ovog trenutka nije zaradio prekršajnu ili kaznenu prijavu od strane nadležne policije.

Da se to ipak dogodi, pobrinuo se stanoviti Matthew Dixon, koji je na najpoznatijoj platformi za peticije (Change.org), izradio peticiju za kazneni progon nogometaša West Hama "zbog okrutnosti prema životinjama". Peticiju je potpisalo nekoliko stotina tisuća ljudi.

"Profesionalni nogometaš Kurt Zouma snimljen je kako užasno zlostavlja bespomoćnu životinju što je zločin u Velikoj Britaniji. Policija bi ga trebala procesuirati", stoji u opisu peticije.

Najčitaniji članci