Sport

Komentari 10

Zrinka 24. nakon prve vožnje u debitantskoj utrci na SP-u

Zrinka 24. nakon prve vožnje u debitantskoj utrci na SP-u

Vodi Mikaela Shiffrin, Francuskinja Tessa Worley zaostaje samo 12 stotinki, a trećeplasirana Talijanka Federica Brignone 31 stotinku. Druga je vožnja od 13.30

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju tijekom četvrtka se vozi ženski veleslalom, a nakon prve vožnje u vodstvu je Amerikanka Mikaela Shiffrin, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić na 24. mjestu.

Shiffrin, vodeća skijašica trenutačno u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa te srebrna iz ove discipline s posljednjeg Svjetskog prvenstva kojem je domaćin bila Cortina d'Ampezzo, ostvarila je najbrže vrijeme od 1:02.54. No, drugi 'lauf' bi trebao biti interesantan jer iskusna 33-godišnja Francuskinja Tessa Worley ima mali zaostatak od tek 12 stotinki. Ranije u karijeri Worley je osvojila dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima u veleslalomu, najbolja je bila 2013. u Schladmingu i 2017. godine u St. Moritzu.

Iza Worley su u redoslijedu Talijanka Federica Brignone koja za Shiffrin zaostaje 31 stotinku, potom švicarska predstavnica Lara Gut-Behrami koja ima 64 stotinke slabije vrijeme od najbrže te dvije Norvežanke, Ragnhild Mowinckel i Mina Fuerst Holtmann.

Zrinka Ljutić, jedina hrvatska predstavnica u veleslalomskoj utrci, nalazi se na 24. mjestu prije druge vožnje. Ona je za Amerikankom Shiffrin zaostala dvije sekunde i 32 stotinke.

Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati.

Najčitaniji članci