Obavijesti

Sport

Komentari 43

Zrinka sjajna druga u Soldeuu, drugi put u nizu na postolju!

Zrinka sjajna druga u Soldeuu, drugi put u nizu na postolju!
3

Zrinka Ljutić osvojila je treće postolje u karijeri i drugo u nizu u slalomu. Nakon drugog mjesta u Jasni, senzacionalna Hrvatica bila je nadomak pobjedi i u Soldeuu. Leona Popović završila je slalom na 25. mjestu

Zrinka Ljutić (20) završila je druga na slalomskoj utrci u andorskom skijalištu Soldeuu. Senzacionalna Hrvatica bila je treća nakon prve vožnje, a u drugom laufu dodala je gasa i skoro uzela prvu pobjedu u karijeri!

Međutim, Zrinka se za nju mora još malo strpiti. Prva je završila Šveđanka Anna Swenn Larsson s 0,35 sekundi prednosti u odnosu na Ljutić. Na postolju je završila još Amerikanka Paula Moltzan (+0,83s).

Ljutić je u drugoj vožnji imala tri desetinke prednosti u odnosu na tada vodeću Michelle Gisin, koja je završila četvrta. Zrinka je pucala od samopouzdanja u drugom laufu i već je u prvom prolazu skoro udvostručila prednost. Nastavila je u istom ritmu i u sljedećem prolazu, gdje je imala više od sekundu prednosti u odnosu na Gisin.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Zrinka je, ipak, u trećem sektoru imala 11. vrijeme i nekoliko manjih pogrešaka, ali je sačuvala prednost i ušla u cilj kao vodeća. Druga iz prve vožnje, Paula Moltzan, nije ju uspjela srušiti, ali Swenn Larsson je odradila točnu i preciznu vožnju i uzela pobjedu.

Leona Popović završila je na 25. mjestu. Idući slalom je 10. ožujka u Areu.

Zrinka je nakon novog postolja napredovala i u ukupnom poretku. Trenutačno je na desetom mjestu ukupnog poretka s 480 bodova, a na osmom je mjestu i u slalomu (241 bod) i u veleslalomu (239 bodova).

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Leona je 36. u ukupnom poretku sa 169 bodova, dok je u poretku slalomašica 14.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom u Soldeuu 13.30 sati , Soldeu, Andora
Sortiranje događaja
SWENN LARSSON POBIJEDILA

Pobjeda je ipak otišla u ruke Šveđanke Anne Swenn Larsson, Zrinka je završila na drugom mjestu!

ZRINKA ZADRŽALA VODSTVO

Paula Moltzan nije uspjela srušiti Zrinku, Hrvatica ostaje prva!

ZRINKA PRVA

Zrinka je sjajno odradila drugu vožnju i ušla u cilj kao prva! Hrvatica je imala tri desetinke prednosti u odnosu na vodeću Michelle Gisin, već je u prvom prolazu skoro udvostručila tu prednost, samo da bi nakon drugog sektora imala veliku sekundu prednosti. 

U donjem dijelu staze Zrinka je imala manje pogreške, ali je sačuvala više od pola sekunde i ušla u cilj s 0,53 sekunde prednosti!

PROMJENA VODSTVA

Prvi put u drugom laufu promjena na vrhu poretka! Francuskinja Pogneaux ima uvjerljivo najbrže vrijeme druge vožnje i već je napredovala barem 20 pozicija. 

Ipak, Katharina Liensberger, koja je imala 1,55 sekundi prednosti iz prve vožnje, ipak je preuzrla vodstvo uz prednost od dvije stotinke!

Još pet skijašica prije vožnje Zrinke Ljutić.

NASTUP LEONE POPOVIĆ

Leona Popović imala je 0,45 sekundi prednosti u odnosu na vodeću Pogneaux, koja je očito sjajno odradila drugu vožnju. Naime, prednost Hrvatice otopila se nakon dva 'zelena' sektora, nakon čega je Leona napravila nekoliko grešaka i ušla u cilj s 1,05 sekundi zaostatka za Francuskinjom. 

Komentari 43