Obavijesti

Sport

Komentari 24

Kanađanka iznenadila Shiffrin za svjetsko zlato! Leona završila na 17. mjestu, Zrinka izletjela

Kanađanka iznenadila Shiffrin za svjetsko zlato! Leona završila na 17. mjestu, Zrinka izletjela
9

Laurence St-Germain iznenadila je u ženskom slalomu i senzacionalno uzela svjetsko zlato! Mikaela Shiffrin mora se zadovoljiti sa srebrom, a hrvatske skijašice nisu imale najbolji dan

Zlato u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu i Maribelu osvojila je Kanađanka Laurence St-Germain! U najvećem iznenađenju SP-a St-Germain bila je bolja od Mikaele Shiffrin (+0.57s) i Lene Duerr (+0.69s).

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Nažalost, hrvatske reprezentativke Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu imale najbolju utrku. Leona je završila na 17. mjestu s 1.66 sekundi zaostatka za pobjednicom, a Zrinka je, nakon sedmog vremena u prvoj vožnji, u drugoj promašila vrata i izletjela sa staze.

- Nažalost, danas nisam uspjela pokazati svoje dobre dvije vožnje. Dala sam sve od sebe, no, nažalost, takav je dan. Ni Zrinka nije završila drugu utrku. Izgleda da nije naš dan. No, nema veze, idemo dalje, idemo trenirati i pripremati se za sljedeću utrku u Areu - rekla je Leona nakon utrke.

- Dala sam sve od sebe. Možda sam malo prejako krenula. Jednostavno, prvo sam prejako stisnula i počelo me izbacivati. Izbacilo me i nisam stigla do sljedećih vrata. U prvoj vožnji sam išla previše na sigurno, tako da sam probala to nadoknaditi. Nije prošlo, ali nema veze. Ima još utrka. Vidim da moram još puno raditi, puno učiti i bolje da se primim posla - komentirala je Zrinka Ljutić.

Shiffrin i Wendy Holdener bile su najveće favoritkinje za zlato. Amerikanka je imala startni broj 1 i bila najbrža u prvom laufu, a Holdener je sa 0.19 sekundi zaostatka jedina bila blizu Shiffrin. 

Međutim, Švicarka je odustala iz druge vožnje nakon velike pogreške, a Shiffrin je bila neprepoznatljiva. Imala je tek 27. vrijeme druge vožnje i mora se zadovoljiti sa srebrnom medaljom. 

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Shiffrin ipak može biti biti zadovoljna s nastupom na svjetskom prvenstvu. Osvojila je još i srebro u superveleslalomu, kao i prvo svjetsko zlato u veleslalomu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u skijanju, slalom 13.30h , Maribel, Francuska
Sortiranje događaja
ZLATO ZA KANAĐANKU

Zlato za Laurence St. Germain! Velika senzacija u slalomu, Mikaela Shiffrin imala j tek 27. vrijeme druge vožnje i Amerikanka se mora zadovoljiti sa srebrom u slalomu! Kakav rezultat za St. Germain koja je imala startni broj 18.

Broncu je osvojila Lena Duerr.

HOLDENER ODUSTALA

Velika greška Holdener! Švicarka je bila druga u prvoj vožnji i sjajno je krenula u drugi lauf. Imala je skoro pola sekundi prednosti u odnosu na St. Germain, ali je napravila pogrešku i izletila iz utrke!

Čeka se još Mikaela Shiffrin.

BORBA ZA MEDALJE

Kakva vožnja St. Germain! To će biti medalja za Kanađanku koja je imala startni broj 18! Imala je šesto vrijeme druge vožnje i vodstvo je preuzela s 0.69 sekundi prednosti.

DUERR PRVA

Duerr je bolja od Holtmann s 0.02 sekundi! Gore su još tri skijašice i Njemica je u igri za postolje

ŠTETA

Zrinka je imala odličnu prvu vožnju, ali nažalost odustala je u drugom laufu nakon velike pogreške. Leona Popović je u konkurenciji za Top 15 rezultat, a čeka se još pet skijašica.

Komentari 24