Obavijesti

Sport

Komentari 56

Nevjerojatni Zubčić do sedmog postolja u karijeri! Osvojio je drugo mjesto u Adelbodenu...

Nevjerojatni Zubčić do sedmog postolja u karijeri! Osvojio je drugo mjesto u Adelbodenu...

Izvanredni Filip Zubčić je po sedmi put u karijeri na postolju! Nakon jučerašnjeg postolja, Filip je i danas u Adelbodenu osvojio drugo mjesto u veleslalomu. Prvi je opet bio Alexis Pinturault...

Opet se bacio na glavu, onako 'hirscherski'. 'Jeo' je vrata, ušao svom silinom u cilj i došao do novog postolja u karijeri! Kao što smo nekada nestrpljivo očekivali utrke Ivice Kostelića u slalomu, sada je red došao na nevjerojatnog Filipa Zubčića koji skuplja postolja kao na traci u veleslalomu.

Pokretanje videa...

Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu 00:47

Najbolji hrvatski skijaš opet je osvojio drugo mjesto u Adelbodenu i tako došao do sedmog postolja u karijeri. Adelboden mu je očito već sada najdraže skijalište uz Sljeme jer je čak tri puta došao do druge pozicije.

Men

Filip je u prvoj vožnji završio na petom mjesto, a u drugom laufu je odlučio maksimalno riskirati. Bacio se na glavu, išao je agresivno i u cilj ušao s 80 stotinki prednosti ispred De Aliprandinija. Nisu ga uspjeli prestići ni Kilde, ni Odermatt, ni Meillard, ali je nevjerojatni Francuz Alexis Pinturault koji se nalazi u formi života. Imao je prednost nad Filipom, ali nju je još podebljao tijekom utrke.

Bio je maksimalno brz, bez gotovo ijedne pogreške te na kraju ušao u cilj s prednošću od sekundu i 26 stotinki ispred našeg skijaša. Na trećem mjestu završio je Meillard. 

Men

Filip je s novih 80 bodova ostao na trećem mjestu u ukupnom poretku veleslalomaša s 368 bodova. Isto tako, zaostatak je ostao isti za Pinturaultom (440), ali zato je smanjio u odnosu na Odermatta koji je na 400 bodova.

Što se tiče ukupnog poretka, ostao je na četvrtom mjestu s 455 bodova, ispred njega su Marco Odermatt (501), Aleksander Kilde (560) te izvanredni Pinturault koji je uvjerljivo prvi sa 675 bodova.

Men

Našem skijašu je ovo bila čak treća utrka u posljednja četiri dana, a sutra ga čeka još slalom u Adelbodenu. Filip je tako došao do sedmog postolja u karijeri, a osim tri druga mjesta u Švicarskoj, u Santa Caterini je osvojio prvo i treće mjesto, u Naebi je bio prvi prošle sezone te drugi u Hinterstoderu.

Bio je to posljednji veleslalom prije konca veljače. Sljedeća dva veleslaloma su na rasporedu u Banskom krajem veljače, potom u Kranjskoj Gori, a završni obračun slijedi na završnici sezone u Lenzerheideu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRAAAAAJ!

Kraaaaaaaaaaaaaaj! Bravoooo, majstore! Filip Zubčić obranio je jučerašnje drugo mjesto iz Adelbodena!

Loic Meillard je ispustio silnu prednost koju je imao, nije uspio stići Pinturaulta, ali niti našeg Filipa koji je tako po treći put osvojio drugo mjesto u Adelbodenu u karijeri, a ovo mu je ukupno 7. postolje.

Francuz Pinturault je tako obranio pobjedu iz jučerašnjeg veleslaloma, a bio je brži sekundu i 26 stotinki od našeg Filipa. Na trećem mjestu završio je Meillard.

ZUBČIĆ JE DRUGI

Nevjerojatni Pinturault je opet skinuo Zubčića kao i jučer. Preuzeo je prvo mjesto s prednošću od 1.26 sekundi

ZUBČIĆ IMA POSTOLJE!

Filip ima novo postoljeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Odermatt je zaostao 41 stotinku...

FILIP I DALJE PRVI

Filip ostaje vodeći!!! Sjajni hrvatski skijaš je nadomak još jednog postolja, a Kilde je sada zaostao 43 stotinke. Još su samo trojica ostala...

ZUBČIĆ U VODSTVU!

Majstoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Kakva vožnja Filipa Zubčića! Bacio se na glavu, odradio to bez veće pogreške i ušao u cilj za 80 stotiniki brže od Aliprandinija...

Komentari 56