Sport

Komentari 28

Ipak ništa od novog postolja: Zubčić deveti u veleslalomu

Ipak ništa od novog postolja: Zubčić deveti u veleslalomu

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ipak nije uspio doći do postolja u trećoj veleslalomskoj utrci ove sezone u Alta Badiji. Filip je kroz cilj prošao kao peti, a na kraju je osvojio deveto mjesto

Pobjednik veleslaloma kojeg su skijaši vozili u nedjelju za Svjetski kup u Alta Badiji je Norvežanin Henrik Kristoffersen, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo deveto mjesto.

Kristoffersen, koji je nakon prve vožnje bio sedmi, do pobjede je došao s vremenom 2:25.04, drugo je mjesto zauzeo Švicarac Marco Odermatt sa 31 stotinku slabijim vremenom (1:25.35), a treće Austrijanac Manuel Feller sa 37 stotinki zaostatka za Norvežaninom (2:25.41).

FIS Alpine Ski World Cup Men

Filip Zubčić naviknuo nas je na postolja i malo razmazio, ali i deveto mjesto je jako dobar rezultat. Odradio je solidnu vožnju bez većih pogrešaka i ušao u cilj s 93 stotinke zaostatka za Norvežaninom. Nije bio zadovoljan, ali već sutra je novi veleslalom u Alta Badiji i ima priliku isprati gorak okus. 

Najveća priča dana je austrijski skijaš Patrick Feurstein koji je sa startnim brojem 35 bio 27. u prvoj vožnji, a u drugom laufu dogurao je čak do četvrtog mjesta što mu je najboljih učinak u karijeri. 

FIS Alpine Ski World Cup Men

U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt sa 280 bodova, drugi je Kristoffersen sa 163 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault sa 141 bodom. Zubčić je 15. sa 58 bodova. Švicarac je vodeći i u ukupnom poretku skijaša sa 533 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer sa 405 bodova, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 329 bodova. Zubčić je 15. i u ukupnom poretku skijaša i ima 125 bodova.