Obavijesti

Sport

Komentari 53

Zubčić u lovu na novo postolje: Završio peti u prvoj vožnji...

Zubčić u lovu na novo postolje: Završio peti u prvoj vožnji...

Na krilima jučerašnjeg drugog mjesta, hrvatski skijaš Filip Zubčić odradio je solidno prvu vožnju novog veleslaloma te zauzeo peto mjesto. Prvi je Švicarac Loic Meillard...

Sjajni Filip Zubčić će imati priliku popeti se na novo postolje! Nakon drugog mjesta u jučerašnjem veleslalomu u Adelbodenu, najbolji hrvatski skijaš je u novom veleslalomu u Adelbodenu osvojio sjajno peto mjesto u prvoj vožnji.

Pokretanje videa...

Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu 00:47

Bez većih pogrešaka je Filip odradio prvu vožnju, ali zaostao je sekundi i dvije stotinke za Švicarcem Loicom Meillardom koji je pomeo konkurenciju. Spustio se prvi niz stazu i to iskoristio za sjajan rezultat koji će pokušati obraniti u drugoj vožnji. 

Na drugom mjestu je jučerašnji pobjednik Alexis Pinturault s 30 stotinki zaostatka, a treći je Marco Odermatt koji je bio sporiji 70 stotinki.

Men

Zubčić će tako imati novu priliku dograbiti se postolja jer je trojka ispred njega itekako dostižna, dok je Meillard stvorio veliku zalihu na vrhu u odnosu na našeg skijaša. No, Filip je u sjajnoj formi i vjerujemo da može i do nove pobjede.

Nažalost, prvi lauf je obilježila teška ozljeda američkog skijaša Tommyja Forda koji se pred ciljem zabio u zaštitnu ogradu. Pao je na glavu i ostao bez svijesti, a do njega su u istom trenutku doletjeli liječnici koji su mu ukazivali pomoć, a nakon dvadesetak minuta je helikopterom prevezen u bolnicu na daljnje pretrage. 

Utrka je zbog toga bila prekinuta na pola sata, a zbog toga će vjerojatno kasniti i početak druge vožnje koji je bio zakazan za 13.30.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ZUBČIĆ U LOVU NA NOVO POSTOLJE

Rus Nikita Lakhetin je bio posljednji natjecatelj u prvoj vožnji, a Hrvat Zubčić je zauzeo peto mjesto.

Druga vožnja je trebala biti u 13.30, ali cijeli program je kasnio zbog teškog pada američkog skijaša Tommyja Forda. Oko pola sata trajala je stanka tijekom koje su liječnici pružali pomoć Amerikancu, a u pravo zbog toga će druga vožnja početi nešto kasnije. 

MEILLARD I DALJE PRVI

Prvih 15 skijaša odradilo je prvu vožnju, a Zubčić je zasad odličan peti. Prvi je i dalje Loic Meillard koji je nedostižan za svoje konkurente, a u prvih pet se ubacio i Kilde.

Filip je zaostao +1.02 za Švicarcem, ali ostali ispred njega su itekako dostižni u drugoj vožnji.

FILIP ČETVRTI

Hrvatski skijaš i dalje drži jako dobro četvrto mjesto. Loic Meillard je sjajno iskoristio prvi startni broj i stvorio nedostižnu prednost za ostale. Na drugom mjestu je jučerašnji pobjednik Pinturault, treći je Odermatt, ispred našeg Zubčića.

ZUBČIĆ PROŠAO KROZ CILJ

Nakon pola sata stanke, Filip Zubčić se spustio ni zstazu i odradio to sjajno. Bez većih pogrešaka je to bilo, ali sporiji je bio 1,02 sekundi. Zasad je peti.

Vjerojatno mu je malo koncentraciju omela i ta duža pauza, ali Filip može biti zadovoljan jer će opet imati sjajnu šansu za novo postolje.

I DALJE TRAJE PREKID

Već desetak minuta traje taj prekid. Ford je iznesen sa staze, a organizatori postavljaju novu zaštitnu ogradu.

Forda je jako malo dijelilo od cilja, a na skoro istom mjestu su pali i norveški skijaš Braaten te Talijan Tonetti. Norvežanin je prošao kroz cilj, ali pad mu je ostavio teške posljedice. Otišlo je koljeno te je ova sezona gotova za njega.

Komentari 53