Obavijesti

Sport

Komentari 164

Snježni kaos na Sljemenu: FIS otkazao utrku nakon nastupa 19 skijaša. Staza ipak nije izdržala

Snježni kaos na Sljemenu: FIS otkazao utrku nakon nastupa 19 skijaša. Staza ipak nije izdržala
23

Iako je kulisa u četvrtak bila puno bolja, pao je snijeg i stigli su minusi, utrka slalomaša na Snježnoj kraljici otkazana je nakon nastupa 19 skijaša, među kojima i Filipa Zubčića. FIS je tvrdio: staza je loša

Dvaput je sljemenska utrka bila otkazana zbog nedostatka snijega, 2014. i 2016., ali ove godine prvi je put utrka na Crvenom spustu odgođena za cijeli dan zbog lošeg stanja snijega, a onda i potpuno otkazana, i to nakon nastupa 19 skijaša na trećoj utrci muškog slaloma u Svjetskom kupu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Sljeme izgledalo jutro uoči utrke

Pokretanje videa...

Sljemenski Crveni spust 01:22

- Moglo se jučer voziti, naravno. Moći će se voziti i danas. S razlikom da će danas biti malo ljepši, zimski dekor. Staza je minimalno bolja nego jučer. Još na nekim mjestima treba doraditi prije starta - govorio je Ivica Kostelić prije utrke, koju je otvorio spustivši se s kamerom na kacigi.

Nakon nastupa 14 skijaša došlo je do prvog dužeg prekida, ljudi u FIS-u žalili su se na jedan dio staze koji je popuštao i kojem ni novi snijeg nije pomogao. Krenulo se nakon 15-minutnog prekida, nastupio je i Filip Zubčić i pao na gornjem dijelu staze, utopivši se u sljemensko sivilo.

- Ušao sam visoko u vrata, to je kardinalna greška u skijanju, izgubio sam tu tri sekunde. Ali pozitivno je kako sam dalje odskijao, u dnu sam imao peto vrijeme. Bio bih vjerojatno šesti, sedmi, osmi da nije bilo greške. Gore su velike rupe i moraš ići malo šire. Ako ideš direktno, upadaš u njih. Bacio sam se, ali dogodila se ta greška - govorio je Filip Zubčić za HTV dok još nije znao da je utrka otkazana.

- Te rupe te bacaju iz ravnoteže i moraš biti mekan, fluidan po tim rupama. Trenirali smo puno po ovakvim uvjetima. Svi se jako žale, to mi se uopće ne sviđa. Dečki, ovo je slalom, nije spust - poručio je Zubo.

A nakon što se stazom spustio Slovenac Štefan Hadalin, FIS je ponovno prekinuo utrku. Nakon 20-minutnog natezanja s hrvatskim organizatorima, stiglo je i definitivno otkazivanje.

Zagreb: Prva vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Nakon što se ženski slalom uz manje probleme održao, a Leona Popović osvojila sjajno sedmo mjesto, muški slalom tako će se ipak održati negdje drugdje. Već za vikend karavana seli u Adelboden, gdje se u subotu vozi veleslalom, a u nedjelju slalom. Vjerujemo, uz nove odlične nastupe Zubčića.

Zagreb: Pripreme uoči prve vožnje muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski skijaški kup (M), slalom, 1. vožnja 13.00 , Sljeme
Sortiranje događaja
14.11

Prekid utrke traje već 20 minuta. Stigla je i službena potvrda: slalom na Sljemenu je otkazan.

14.02

Ne izgleda ovo nikako dobro, je li na pomolu novo otkazivanje utrke?

13.53

Još jedan prekid zbog popravljanja staze, nemaju organizatori danas nikako sreće.

13.49

Luca Aerni i Fabio Gstrein također imaju velike zaostatke, veće od dvije i pol sekunde. Čekamo Mateja Vidovića sa startnim brojem 26.

13.43

Krenuo je Filip Zubčić, ali je napravio veliku pogrešku nedugo nakon starta i pao! Velika šteta, imat će veliki zaostatak i teško da ćemo ga vidjeti u drugoj vožnji. Imao je veliku želju, ali odnijelo ga je... Kasni gotovo pet sekundi u cilju.

Komentari 164