Filip Zubčić deveti, Marco Odermatt pobijedio u Kranjskoj Gori za mali Kristalni globus | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zubčiću drugi najbolji rezultat sezone, Odermattu mali globus

Zubčiću drugi najbolji rezultat sezone, Odermattu mali globus

Najbolji hrvatski skijaš ušao je u cilj druge vožnje kao vodeći i sačuvao deveto mjesto iz prvog nastupa. Švicarac je u Kranjskoj Gori osigurao ukupnu i veleslalomsku titulu

VIDEO

Hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je deveti u veleslalomu kojeg su skijaši u nedjelju vozili za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, dok je pobjeda, druga u dva dana, pripala Švicarcu Marcu Odermattu.

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Odermatt je bio najbrži kao i u u prvoj vožnji i na kraju je slavio s vremenom 2:20.91. Drugoplasirani Norvežanin Henrik Kristoffersen imao je 32 stotinke sporije vrijeme )2:21.23), dok je treći bio Francuz Alexis Pintaurault sa 70 stotinki zaostatka za pobjednikom (2;21.61).

Zubčić je utrku završio kao deveti s vremenom  2:23.29 i zaostatkom od 2.38 minute za Odermattom. Drugi mu je to najbolji rezultat sezone nakon osmog mjesta u Alta Badiji u prosincu. Ima još tri deseta mjesta.

Alpine skiing: World championship

Švicarac je ovom pobjedom potvrdio osvajanje malog Kristalnog globusa u veleslalomu i u poretku skijaša u toj disciplini sada ima 740 bodova, drugi je Kristoffersen sa 580 bodova, dok je treći Slovenac Žan Kranjec sa 440 bodova. Zubčić je deseti sa 201 bodom.

Odermatt je prvi i u ukupnom poretku skijaša sa 1828 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 1240 bodova, a treći Kristoffersen sa 1014 bodova. Zubčić je 26. sa 277 bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner