Obavijesti

Sport

Komentari 89

Majstore, kapa do poda! Filip Zubčić drugi u veleslalomu

Majstore, kapa do poda! Filip Zubčić drugi u veleslalomu
3

Zubčić je najboljom drugom vožnjom osigurao drugo mjesto s vremenom 2:29.42. Prvo je to postolje za najboljeg hrvatskog skijaša nakon pune dvije godine

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši u nedjelju vozili u Alta Badiji, dok je pobjeda pripala Švicarcu Marcu Odermattu.

Zubčić je najboljom drugom vožnjom osigurao drugo mjesto s vremenom 2:29.42, što je 19 stotinki bilo sporije od pobjedničkog vremena Švicarca, vodećeg u ukupnom poretku (2:29.23). Treći je s nešto više od dvije sekunde zaostatka za Zubčićem i 2,26 sekundi zaostatka za Odermattom bio Slovenac Žan Kranjec.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Ovime je Zubčić, koji je i u prvoj vožnji bio drugi, ponovio svoj najbolji rezultat u veleslalomu iz Lenzerheidea od prije dvije i pol godine.

U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt sa 200 bodova, dok Zubčić sa 130 bodova dijeli drugo mjesto sa Schwartzom. U ukupnom poretku vodeći je Odermatt sa 356 bodova, drugi je Schwartz sa 284 boda, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Zubčić je peti sa 148 bodova.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Rezultati veleslaloma, Alta Badia:   

  1. Marc Odermatt (Švi)
  2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 2:29.42    +0.19    
  3. Žan Kranjec (Slo) 2:31.49    +2.26    
  4. Marco Schwartz (Aut) 2:31.77    +2.54    
  5. Joan Verdu (And) 2:31.90    +2.67    
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DRUGA VOŽNJA 13.30 , Alta Badia
Sortiranje događaja
ODERMATT IPAK PRVI

Ipak ništa od prvog mjesta za Zubčića! Marco Odermatt dolazi do pete uzastopne pobjede. Malo je falilo, ali slavi Švicarac s 19 stotinki prednosti nad našim skijašem.

Nema veze, bitno da je Zubčić ponovno u veleslalomskom vrhu. Ovo je za njega prvo postolje nakon pune dvije godine!

BRAVO, ZUBO!

Idemo, Filipe! Ima 57 stotinki prednosti nad Žanom Kranjecom. I povećava tu prednost najbržim vremenom u prvom sektoru! Kako leti Zubo, ovo je čudesno. Povećava prednost! ulazi u cilj s dvije sekunde prednosti. Ovo nije normalno! Najbolja druga vožnja.

KRANJEC OSTAJE NA VRHU

Prije Zubčića još moramo pogledati vožnju Marca Schwarza. Austrijanac je odlično krenuo, mala greškica izbacila ga je nakratko s pravog puta, ali vraća se u dobru putanju. Uh, jako je puno izgubio u trećem sektoru i to ga je koštalo prvog mjesta. Kranjec ostaje prvi!

KRANJEC PREUZIMA VODSTVO

Kreće Žan Kranjec! Izgubio je Slovenac pola prednosti već na prvom prolazu, polako se to topi... Ali uspijeva! Kranjec preuzima vodstvo.

SLIJEDE ČETVORICA NAJBOLJIH

Uh, jako blizu. Alexis Pinturault ulazi u cilj kao drugi sa 14 stotinki zaostatka za Verduom. Slijede četvorica najboljih iz prve vožnje.

Komentari 89