Sport

Komentari 44

Opet odlični Zubčić! Stigao je do 18. mjesta i novih bodova

Opet odlični Zubčić! Stigao je do 18. mjesta i novih bodova

Nažalost, ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli iskoristiti stazu koju je postavio trener Istoka Rodeša Mirko Kvastek. On je izletio, a dvojica Kolege i Vidović vozili su s premalo agresivnosti

Dan nakon što je bio drugi u veleslalomu, Filip Zubčić osvojio je 18. mjesto u slalomu Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu. Zubo je odvozio odličnu prvu vožnju i s 48. mjesta uspio se plasirati u drugu kao 21.

Nažalost, u drugoj nije bilo dovoljno što koncentracije, što sreće pa je za ukupnim pobjednikom zaostao +1,17.

Pobjednik muške slalomske utrke bio je domaći predstavnik Daniel Yule (1:48,73) ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena (1:48,96) i Austrijanca Marca Schwarza (1:49,01). Yule je bio prvi i nakon prve vožnje te je osvojio drugi slalom u nizu nakon talijanske Madonne di Campiglio.

Nažalost, ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli iskoristiti stazu koju je postavio trener Istoka Rodeša. Tako je Varaždinac pogriješio već prije prvog prolaznog vremena i izletio sa staze, dok su Elias Kolega i Matej Vidović skijali s premalo agresivnosti.

Kolega je za vodećim zaostao 2.18 sekundi i osvojio 40. mjesto, a Vidović je sa zaostatkom 3.04 sekunde bio 49. Najmlađi član reprezentacije Samuel Kolega, koji je startao kao posljednji s brojem 77, osvojio je 50. mjesto zaostavši za Yuleom 3.20 sekundi.

Jedno od najvećih iznenađenja prve vožnje bio je Norvežanin Atle Lie McGrath, koji je sa startnim brojem 75 ostvario 14. rezultat prve vožnje i zaostao samo 89 stotinki za vodećim. U drugoj vožnji je nažalost ispao sa staze.

Najčitaniji članci