Sport

Komentari 25

Zubo je 'iskombinirao' rezultat karijere: Kiksao sam u slalomu

Zubo je 'iskombinirao' rezultat karijere: Kiksao sam u slalomu

Filip Zubčić nikad nije bio plasiran bolje od 17. mjesta u alpskoj kombinaciji u Svjetskom kupu. Sada je taj plasman uvjerljivo nadmašio osvojivši 12. mjesto na Zimskim olimpijskim igrama

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je sjajan uspjeh na prvoj utrci alpskog skijanja na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Zagrepčanin je u alpskoj kombinaciji koja se vozila u utorak zauzeo 12. mjesto.

Zubčić, inače veleslalomaš, doskijao je do najboljeg rezultata karijere na velikim natjecanjima (Svjetski kup, SP, ZOI) u toj disciplini. Dosad je to bilo 17. mjesto iz Kitzbühela te 20. mjesto iz Santa Caterine 2016. u Svjetskom kupu.

Zubo je sa startnim brojem 32 u prvoj spustaškoj vožnji u alpskom centru Jeongseon zaouzeo 28. mjesto, a onda je sjajnom slalomskom vožnjom i osmim vremenom ukupno napredovao gotovo do prvih 10 (+3,08).

- Spust sam dobro skijao, dosta brzo sam išao. Obzirom da sam napravio grešku koja me koštala vremena, zaostatak je bio povoljan. Ušao sam u 30 što je bio cilj. Nažalost, slalom nisam uspio odraditi ni približno kako sam zacrtao. Sve u svemu, 12. mjesto je ok, osvojio sam nešto bodova, ostale su još tri utrke, superveleslalom u petak, veleslalom u nedjelju i na kraju slalom... Dobro se skijam, veselim se tim utrkama - rekao je Zubčić.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim nije iskoristio dobar startni broj 21 u spustu, gdje je sa zaostatkom od 2,83 sekunde za najbržim Nijemcem Thomasom Dressenom zauzeo 40. mjesto. Na koncu je plasman bitno popravio u slalomu, 12. vremenom došao je do 19. mjesta (+4,03).

Nevjerojatno zvuči podatak da je prvu zlatnu olimpijsku medalju osvojio šesterostruki osvajač Velikoga kristalnog globusa Marcel Hirscher. Nakon 12. mjesta u spustu sa zaostatkom od svega 1,32 sekunde, trostruki kralj Sljemena sjurio se u slalomu prema cilju i pomeo konkurenciju.

Srebrnu medalju osvojio je Francuz Alexis Pinturault, koji je na koncu zakasnio svega 23 stotinke za pobjednikom, a bronca je išla njegovu sunarodnjaku Victoru Muffatu-Jeandetu (+1,02). Drugoplasirani iz spustaškog dijela, Norvežanin Aksel Lund Svindal, nije se ni pojavio na startu slaloma, dok je trećeplasirani Matthias Mayer nagazio jedna vrata na sredini staze i u padu pokosio nekoliko sudaca uz stazu.

ZOI, alpska kombinacija (M):

1. Marcel Hirscher (Austrija) 2:06,52
2. Alexis Pinturault (Francuska) +0,23
3. Victor Muffat-Jeandet (Francuska) +1,02
4. Marco Schwarz (Austrija) +1,35
5. Ted Ligety (SAD) +1,45
6. Thomas Mermillod Blondin (Francuska) +1,50
7. Kjetil Jansrud (Norveška) +2,15
8. Stefan Hadalin (Slovenija) +2,42
9. Thomas Dressen (Njemačka) +2,44
10. Klemen Kosi (Slovenija) +2,85
11. Luca Aerni (Švicarska) +3,00
12. Filip Zubčić (Hrvatska) +3,08
...
19. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska +4,03

Najčitaniji članci