Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zubo, ovo je tvoja sezona: Ajmo po pobjedu i nastavak borbe

Zubo, ovo je tvoja sezona: Ajmo po pobjedu i nastavak borbe

Prošle godine Filip Zubčić izgubio je priliku za veleslalomski Globus jer je utrka u Kranjskoj Gori otkazana. U subotu ide po treću pobjedu sezone. Prva vožnja je u 9:30, druga u 12.30

Popil bum si jednu Coronu u to ime. Tim riječima prokomentirao je otkazivanje utrke u Kranjskoj Gori prošle godine Filip Zubčić.

Bio je to peh. Veliki peh. Filip je lovio veleslalomski Globus, a onda su organizatori objavili da utrke u Kranjskoj Gori neće biti. Kao ni završnice u Cortini d’Ampezzo. Otkazivanjem utrke u Kranjskoj Gori osvajač malog Kristalnoga globusa u veleslalomu postao je Kristoffersen s 394 boda, šest više od drugog Pinturaulta, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sezonu okončao na trećoj poziciji s 368 bodova.

alpine ski race - 2021 FIS Alpine World SKI Championships - Parallel Giant Slalom - Men

Danas je slična situacija, osim što nema otkazivanja. Vodeći Pinturault ima 550 bodova, Odermatt 525, Zubo 486. Odnosno, Zubo ima 64 boda manje od vodećeg. S obzirom na to da pobjeda nosi 100 bodova, Zubo bi, želi li ostati u utrci za veleslalomski Globus, morao pobijediti. Naravno, pod uvjetom da Odermatt i Pinturault završe utrku.

Ako ćemo gledati povijest, Zubo u Kranjskoj Gori nikad nije pobijedio. Štoviše, najbolji plasman mu je 13. mjesto iz 2019. No ovo je Zubina sezona, nikad nije ovako skijao. Ove sezone ima dvije pobjede, u Banskom i Santa Caterini, dva druga mjesta iz Adelbodena i jedno treće iz Santa Caterine.

FIS Alpine World Ski Championships

No upravo je staza u Kranjskoj Gori, u ožujku 2019. godine, bila potvrda dobrog rada hrvatskih skijaša. Među osvajačima bodova tad su završili Istok Rodeš (18.), Matej Vidović (22.), Filip Zubčić (23.) i Elias Kolega (24.). U drugoj vožnji samo je švicarska slalomska reprezentacija imala više predstavnika, a Rodeš i Kolega tog su dana izborili i plasman na završnicu Svjetskog kupa. Uostalom, u Kranjskoj Gori Ivica Kostelić ima četiri postolja, od čega dvije pobjede. Stoga, ajmo, Zubo. Samo hrabro. Ovo je tvoja sezona.