Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zula je okupio 'NBA Hrvatsku': Budite sigurni, svi žele igrati...

Zula je okupio 'NBA Hrvatsku': Budite sigurni, svi žele igrati...
5

Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović započeo je u ponedjeljak pripreme za dvije kvalifikacijske utakmice za nastup na SP u Kini. Prvo protiv Italije, a onda protiv Rumunjske

VIDEO

Napokon smo došli  do dana kada krećemo u novi ciklus. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača koji se okupljaju jer do jučer praktički nismo znali tko će se moći odazvati, a tu prvenstveno mislim na NBA igrače i garantiram vam da svi oni žele igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je meni u startu bilo najbitnije, svi su igrači s kojima sam kontaktirao izrazili želju da igraju za reprezentaciju, rekao je Anzulović na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama.

Govoreći o popisu igrača novi izbornik košarkaške reprezentacije je naglasio:

- Najprije smo objavili 28 igrača, što nije uobičajeno za prvi popis, međutim u tom trenutku je puno igrača bilo pod upitnikom. Osim toga, hrvatska reprezentacija tijekom osmog mjeseca ima i turnir u Kini gdje ćemo napraviti još jednu selekciju, tako da imamo jasnu sliku svih potencijala koje imamo u hrvatskoj košarci - započeo je Anzulović te nastavio:

- Tek ćemo za prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Opatiji biti u kompletnom sastavu s, u ovom trenutku, tri NBA igrača. Nakon te utakmice napravit ćemo popis od 14 igrača koji će participirati u kvalifikacijskim utakmicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pojasnio je situaciju oko tih NBA igrača, odnosno kada bi se oni točno trebali priključiti reprezentaciji.

- Na današnji dan imamo potvrdu od Lakersa za Ivicu Zubca, od Indiane za Bojana Bogdanovića a, prema razgovoru s Darijem Šarićem i on će se pojaviti od prvog dana na pripremama, odnosno od 20. lipnja od kada se igrači iz NBA mogu priključiti trenažnom procesu. 

Što očekivati od naše košarke dok najbolji u ligi voze - Uber?!
Što očekivati od naše košarke dok najbolji  u ligi voze - Uber?!

Reprezentacija će 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s time da će prva biti zatvorenog tipa. 

Već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije, a 1. srpnja slijedi utakmica protiv Rumunjske u Cluju.

- Krećemo u još jedno radno ljeto s obzirom da će sve mlađe dobne selekcije, muške i ženske, biti u pogonu ovo ljeto. Glavna stvar današnjeg dana je ipak početak priprema reprezentacije za ovaj ciklus kvalifikacijskih utakmica, 28. lipnja protiv Italije i 1. srpnja protiv Rumunjske - rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Reprezentativac Rok Stipčević problem vidi u kratkoći priprema i zato je važno stvoriti homogenu ekipu.

- Prema  pisanju talijanskih medija i mojim osobnim saznanjima, 99% je izvjesno  da neće igrati ni igrači iz Eurolige niti NBA igrači, ali oni imaju dosta kvalitetnih novih igrača i bit će to jedna respektabilna ekipa kojoj se treba suprotstaviti u najboljem mogućem svjetlu - smatra Stipčević.

Iskusni censtar Darko Planinić u osobno je ime i ime svih suigrača obećao da će dati maksimum kako bi ostvarili cilj koji su zacrtali u ovom krugu kvalifikacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'