Obavijesti

Sport

Komentari 76

Zverev je iznenadio Đokovića u Rimu, Novaka trenira - Agassi!

Zverev je iznenadio Đokovića u Rimu, Novaka trenira - Agassi!
1

Mladi njemački tenisač Alexander Zverev pobjednik je ATP-turnira u Rimu, svladao je Novaka Đokovića 6-4, 6-3. Srbin je nedugo potom objavio kako će mu novi trener biti Andre Agassi

VIDEO

Njemački 20-godišnji tenisač Alexander Zverev u nedjelju je u Rimu ostvario najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri osvojivši svoj prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije, za što je u meču za naslov svladao drugog tenisača svijeta i četverostrukog rimskog pobjednika Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 6-3. 

Mladi je Nijemac postao najmlađi pobjednik u Foro Italicu od Rafaela Nadala koji je 2006. godine svoj prvi od sedam rekordnih naslova osvojio kao 19-godišnjak. Zverev je dominirao čitavim dvobojem, u kojem je nekada najboljeg tenisača svijeta ostavio bez ijedne prilike za 'break'.

Tako mu je oduzeti Đokovićev servis na početku meča bio dovoljan za osvajanje prvog seta, a još dva 'breaka', za 2-1 i konačnih 6-3 u drugom setu, donijeli su mu treći trofej u 2017. godini, a četvrti u karijeri. Za njega je Zverev nagrađen sa 820.035 eura i 1000 bodova koji mu donose pomak na deseto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, što mu je prvi ulazak u Top 10 društvo.

Zverev je ujedno postao prvi njemački tenisač od Tommyja Haasa i njegovog trijumfa u Stuttgartu 2001. godine, koji se domogao naslova na turnirima Masters 1000 serije. Osim spomenute dvojice, samo su još dvojica njemačkih tenisača osvajali trofeje na Mastersima: Boris Becker pet puta, a Michael Stich dvaput.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novak Đoković je ostao na četiri rimska naslova, 30 Masters 'štitova' i 67 naslova u karijeri. Nedugo nakon meča Srbin je objavio kako će započeti suradnju s Andreom Agassijem koji će mu postati trener.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers nisu uspjeli osvojiti drugi zajednički naslov, nakon što su u nedjeljnom finalu rimskog Mastersa Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut slavili sa 4-6, 6-4, 10-3.

ATP Rim - finale

  • Alexander Zverev (Njem/16) - Novak Đoković (Srb/2) 6-4, 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...