Obavijesti

Sport

Komentari 32

Cibona doživjela najteži poraz kod kuće, a on je samo - realan: Zvezda je vodila i 41 razlike...

Cibona doživjela najteži poraz kod kuće, a on je samo - realan: Zvezda je vodila i 41 razlike...
9

Koliko god izgledalo sramotno za klub Cibonine povijesti i bolno za sve navijače kojima je taj klub pri srcu, -38 protiv Zvezde ništa je drugo do realnost između ova dva kluba

VIDEO

Kada su ljetos odradili, takva je bila ocjena, jedan od najboljih prijelaznih rokova u proteklom desetljeću, u Ciboni nisu odmah skakali od sreće zbog obavljenog posla, već realno najavili da najbolje od te nove mlade momčadi očekuju tek za dvije-tri godine. Odnosno, kada Roko Prkačin, Toni Nakić i Mateo Drežnjak kao njeni predvodnici izrastu, a tome se nadaju svi, u ozbiljnu klasu. Pod uvjetom da barem toliko ostanu pod Tornjem.

POGLEDAJTE VIDEO: Cibonin trening

Pokretanje videa...

Cibona 01:00

Drugim riječima, poraz kakav se Ciboni dogodio na startu nove sezone ABA lige od Crvene zvezde (66-104) jest škola koju Cibonina mladost u odrastanju mora proći i vjerojatno će proći još. Stoga, -38 protiv Zvezde, koliko god izgledalo sramotno za klub Cibonine povijesti i bolno za sve navijače kojima je taj klub pri srcu jer tu pričamo o najtežem porazu u ABA ligi i jako blizu uopće u klupskoj povijesti (41-85 protiv Siene 2009.), ništa je drugo do realnost između ova dva kluba. U kojoj su se razdvojila onda kada je onaj zagrebački naslovom ABA lige prije šest godina prepustio svoje euroligaško mjesto onom beogradskom. Koji otad više nije izgubio od Cibone. I pitanje je kada će opet.

Zagreb: Utakmica ABA lige, Cibona - Crvena Zvezda

Vjerojatno se i ona realna publika među malobrojnom koja se pojavila na tribinama Draženova doma, a bio je tu i Bojan Bogdanović, pitala kako su uopće ova dva kluba u istoj ligi. Jer, roster koji ima Saša Obradović, zapravo, i najveće Zvezdino pojačanje, napravljen je ne samo da vrati primat u ovoj ligi koji je i dalje u rukama Budućnosti iz pretprošle sezone, nego da uđe u doigravanje Eurolige. Dok je Ciboni već godinama primarno ostali ABA ligi. Eto, to su danas ambicije ova dva kluba.

Zagreb: Utakmica ABA lige, Cibona - Crvena Zvezda

Zvezdi, koja je usput u Zagreb stigla bez Emanuela Terryja, koji se zarazio korona virusom, trebalo je otprilike pet minuta da se zbroji napadački i krene. Odnosno, dok u seriju nije ušao Jordan Loyd, čovjek koji je ozbiljna klasa za ABA ligu, a na njega se naslonio Corey Walden za 33-11 u prvoj četvrtini.

Pritom je Roko Prkačin već napravio tri prekršaja, ali ni njegovo prisustvo na parketu ne bi promijenilo sliku u kojoj Cibona nije mogla gotovo ništa protiv Zvezdine agresivnosti na bekovskim pozicijama, a koja se ni u jednom trenutku nije, na Ciboninu žalost, nije smanjivala. Jer Obradoviću za takvo što, pogotovo za ovakvog protivnika, ne nedostaje širine.

Zagreb: Utakmica ABA lige, Cibona - Crvena Zvezda

Da je kojim slučajem trebalo, a Zvezdi između Fenerbahčea i Baskonije više definitivno ništa nije, i prije zadnje minute treće četvrtine ova bi utakmica, uoči koje je dojučerašnjem kapetanu i igraču Marinu Roziću uručen njegov dres, otišla na +40 (43-84). A taj pogled na semafor učinio je Zvezdu Ciboni ravnopravnijim protivnikom protiv kojeg je najviše pokazao Mateo Drežnjak, čovjek kojemu bi ova razina trebala biti sljedeća, ili ona poslije, stepenica u karijeri...

Zagreb: Utakmica ABA lige, Cibona - Crvena Zvezda

- Poraz je težak, vidjela se velika razlika u kvaliteti između ova dva kluba, ali ovo je realna situacija. To je razina Eurolige. Gosti su ušli u utakmicu maksimalno ozbiljno, bili su agresivni i konkretni i vrlo brzo su riješili pitanje pobjednika. Mi imamo svoj put koji je trnovit, očekivali smo da će biti teških poraza, ali nećemo odustati. Vjerujem da ćemo napredovati kroz sezonu - sve je rekao Cibonin trener Ivan Velić.

ABA liga, 1. kolo:

Cibona - Crvena zvezda 66-104 (11-33, 17-31, 15-20, 23-20)

Cibona: Bilinovac 3, Radovčić, Marić, Bundović 12, Vucić, Krajina 2, Novačić 9, Prkačin 3, Gnjidić, Drežnjak 16, Moore 8, Nakić 13

Crvena zvezda: Hall 3, Walden 19, Loyd 15, Davidovac 11, Lazić 5, Reath 17, Radanov, Dobrić 5, Simonović 9, Jagodić Kuridža 10. Simanić 9, Kuzmić 2

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica