Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zvone Boban otkrio: Fifa uvodi nagradu i za najbolje navijače

Zvone Boban otkrio: Fifa uvodi nagradu i za najbolje navijače
1

Ovo je bez dvojbe najbolja nagrada koja postoji. Jedinstvena je i globalna jer pokriva cijeli svijet, rekao je zamjenik glavnog tajnika Fife Zvone Boban na predstavljanju nagrade za najbolje - The Best

VIDEO

'Svaki dječak ili djevojčica koji trče za loptom sanjaju iste snove. Da postanu najbolji na svijetu, da igraju u velikom klubu i da predstavljaju svoju domovinu. Dva od ova tri sna Zvonimir Boban je ispunio.'

Tako je službena stranica Fife predstavila svog zamjenika glavnog tajnika i bivšeg kapetana Vatrenih Zvonu Bobana.

- Ako ste nogometaš, sigurno sanjate da jednog dana postanete najbolji na svijetu. Mislim da nema ništa bolje od hoda na binu da primite svoju nagradu za najboljeg na svijetu. Nikada nisam imao tu čast, očito su u moje vrijeme igrali neki bolji igrači - nasmijao se Zvone.

Možda i nije bio najbolji na svijetu u danima igračke karijere, no Zvone itekako može biti zadovoljan nogometnom karijerom, ali i danima nakon nje. Danas kao zamjenik generalnog tajnika Fife predstavlja novu nagradu koja na scenu stupa u siječnju 2017. kada će pod imenom The Best biti dodijeljena najboljim igračima i igračicama, trenerima, za najbolji gol, fair play, ali i za najbolje navijače, a birat će se i najbolja momčad godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je bez dvojbe najbolja nagrada koja postoji. Jedinstvena je i globalna jer pokriva cijeli svijet. A ono što je čini posebnom je i to što najbolje biraju treneri i kapetani nacionalnih momčadi. Upravo su oni najveći stručnjaci jer su u tome iz dana u dan i dijele istu strast kao i pobjednici - kaže Boban.

Uz kapetane i izbornike, o nagradama će odlučivati odabrani novinari te po prvi puta navijači.

- Mediji su još jedan jako važan dio nogometa, a navijači su ti zbog kojih sve to i radimo. Prekrasno je spojiti sve te važne komponente u ovoj nagradi - dodaje Boban.

Nagrada za najbolje navijače dodijelit će se za najemotivniji navijački trenutak u 2016. godini, a birat će je navijači među sobom na društvenim mrežama.

- Odlučili smo jednu nagradu posvetiti navijačima iz jako jednostavnog razloga. Bez njih nogomet ne bi bio to što jest, želimo im odati priznanje za sve što donose ovom sportu. Uh, jedva čekam taj 9. siječnja, dan kada ćemo slaviti nogomet najvažnijom nagradom u našem sportu - zaključio je Boban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska