Obavijesti

Show

Komentari 21

Jacksona je ubio propofol, koji je od milja nazivao mlijekom

Jacksona je ubio propofol, koji je od milja nazivao mlijekom
24

Dok je bio živ, svi su mislili da je bio ovisan o estetskim operacijama. Zapravo je bio ovisan o tabletama protiv bolova. Upravo ga je analgetik propofol stajao života

VIDEO

Legende koje su nas prerano napustile - samo za čitatelje portala 24sata.hr objavljujemo životopise najslavnijih glazbenika, čije su genijalne karijere prerano završile zbog slave, droge, alkohola, ljubavi...

Pacijent je Michael Jackson, pjevač. Nema bila, ne diše. Neuspješno smo ga oživljavali. U bolnici smo za pet minuta. Ne izgleda dobro, uopće nije dobro - govorio je neimenovani bolnčki tehničar nakon što je 25. lipnja 2009. došao u dom pokojnog kralja popa u Los Angelesu.

Neposredno prije smrti dobio je injekciju Propofola, jakog anestetika sličnog morfiju. Nekoliko trenutaka poslije počeo je teško disati, a zabrinuti prijatelji i pomoćnici odmah su mu priskočili u pomoć. Ostao je bez zraka, a osoblje mu je bezuspješno davalo umjetno disanje. Hitnu pomoć pozvali su oko 19 sati po srednjoeuropskom vremenu. Liječnici su stigli za samo osam minuta, no Michael više nije imao puls. Reanimirali su ga na putu do bolnice, no to nije pomoglo. Dežurni liječnici UCLA bolnice oživljavali su ga elektrošokovima, intubirali te priključili na aparate. Nakon dva sata borbe za život najužim članovima obitelji rekli su kako je preminuo. 

Ovisan o lijekovima

Nekoliko mjeseci uoči smrti uzimao je do sedam lijekova dnevno, uključujući antidepresive Xanax, Zoloft te analgetik Demerol. Pripremao se za povratničku turneju i bio je pod velikim pritiskom i trpio jake bolove. Michaelovu konzumaciju lijekova nadzirao je njegov osobni liječnik Conrad Murray. Upravo mu je on dao smrtonosnu dozu Propofola. Sudac Michael Pastor Murraya je 7. studenog 2011. proglasio krivim za ubojstvo Michaela Jacksona. Dobio je zatvorsku kaznu od četiri godine, no iza rešetaka će provesti svega dvije godine jer su zatvori u Americi prenatrpani.  

Preklinjao me da mu dam propofol. Molio me da mu dam njegovo mlijeko, tako je tepao jakom anestetiku. Nisam ja kriv što je umro, C. Murray

- Preklinjao me da mu dam propofol. Molio me da mu dam njegovo mlijeko, tako je tepao jakom anestetiku. Nisam ja kriv što je umro. Dao sam mu injekciju i pratio ga. Sve je bilo u redu do trenutka kad sam na tren izašao iz njegove sobe. Kad sam se vratio, bio je mrtav - ispričao je na sudu doktor Murray. Jacksona je ostavio samog jer je, kako je kasnije sam rekao na suđenju, morao ići na zahod.

Život mu je bio ispunjen boli, stresom i paranojom

Mike Garcia, Bill Whitfield i Javon Beard su tjelohranitelji koji su pratili Michalea Jacksona posljednje dvije godine njegova života. Kažu da je njegov život bio ispunjen boli, stresom i paranojom. Često je svoje frustracije zbog financijskih problema iskaljivao na njima te je imao nalete bijesa zbog koktela lijekova koje je uzimao. 

Michael Joseph Jackson rođen je 29. kolovoza 1958. u gradiću Garyju u američkoj saveznoj državi Indiani. Bio je osmo od ukupno desetero djece u radničkoj obitelji Katherine Esther Scruse i Josepha Waltera Jacksona. Živjeli su u kući s tri sobe. Katherine je bila Jehovin svjedok, a Joe je radio u mlinu i pjevao s R&B sastavom The Falcons. Michael je s ocem imao jako loš odnos. U intervjuu 2003. Joe je čak priznao kako je sina u djetinjstvu često fizički kažnjavao. Jackson je u intervjuu s Oprah 1993. otvoreno pričao da ga je otac premlaćivao te da su on i njegova braća često padali s nogu od umora dok su vježbali za nastupe kao sastav 'The Jackson 5'.  

Plakao sam i povraćao pred ocem, no on nije imao milosti, tjerao me da plešem i pjevam dalje

- Plakao sam i povraćao pred njim, no on nije imao milosti, tjerao me da plešem i pjevam dalje - ispričao je Michael u potresnom intervjuu. Dodao je kako je njegov otac donekle zaslužan za njegov uspjeh jer da ga nije toliko tjerao, tko zna što bi bilo.  Joe je sinu često govorio da ima debeo i ružan nos, što je Michaela jako povrijedilo. 

The Jackson 5

Michael je u svijet šoubiznisa zakoračio već sa šest godina. On i brat Marlon 1964. su se pridružili Jackieju, Titu i Jermaineu. Svirali su kongo i tamburin dok su starija braća pjevala i plesala. Michael je s osam godina pjevao uz Jermaina i bend je dobio ime The Jackson 5. Od 1966. do 1968. bili su na turneji. Pjevali su po noćnim klubovima i striptiz barovima kao predgrupa. Glazbeni kritičari Michaela su ubrzo prepoznali kao glavnog člana sastava. Singlovi 'I Want You Back', 'ABC', 'The Love You Save' i 'I'll Be There' bili su broj jedan na Billboardovoj ljestvici i dečki su 1968. potpisali ugovor za Motown. Michael je od 1972. do 1975. snimio pet albuma za Motown.

The Jacksons

Do 1975. više nisu bili toliko popularni kao u početku i otišli su iz Motowna koji im nije dozvoljavao da budu kreativni i bilo što odrade na svoj način. Potpisali su za Epic Records i preimenovali se u The Jacksons. Jermaine je ostao u Motownu i odlučio je pokušati uspjeti samostalno. Dečki su od 1976. do 1984. snimili ukupno šest albuma. Michael je 1978. glumio u mjuziklu 'The Wizz'. Tamo je upoznao Quincyja Jonesa koji je pristao producirati Jackov album 'Off The Wall'. Na albumu su bili hitovi 'Don't Stop 'til You Get Enough' te 'Rock with You'. Na Billboardovoj ljestvici album je bio treći i prodao se u 20 milijuna primjeraka. Uslijedile su brojne nagrade i dotad najveća isplata za autorska prava. Jacko je, naime, dobivao 37 posto od ukupne zarade na prodaji albuma. 

'Plesač s najljepšim cipelama'

Tijekom 1984. Michael je osvojio sedam Grammyja i osam Američkih glazbenih nagrada. Dobio ih je zbog albuma 'Thriller' koji je objavio 1982. godine. Album je 37 tjedana bio na vrhu Billboardove ljestvice i prodao se u 65 milijuna primjeraka. S tog albuma potekli su hitovi  'Billie Jean', 'Beat It' te 'Wanna Be Startin' Somethin'. Album je zbog visoke prodaje bio dvostruko dijamantan. Dokumentarac 'The Making of Michael Jackson's Thriller' na VHS-u prodan je u 350.000 primjeraka u nekoliko mjeseci. Uslijedile su lutkice s Michaelovim likom koje su se u trgovinama prodavale za 12 dolara (oko 70 kuna).  

Michael Jackson je jedina prava zvijezda među glazbenicima. On je čovjek koji je spasio glazbenu industriju, Time

- Michael Jackson je jedina prava zvijezda među glazbenicima, zvijezda po prodaji ploča, po tome koliko ga puštaju na radiju, po spotovima koje radi. On je čovjek koji je spasio glazbenu industriju. Glazbenik čiji stihovi i glazba postavljaju imperativ za glazbu novog doba. Plesač s najljepšim cipelama - napisao je časopis Time. 

- U svijetu pop glazbe, postoji Michael Jackson i onda postoje svi drugi - objavio je New York Times. 

Prvi estetski zahvat, početak kraja

Michael je 1979. slomio nos tijekom napornih priprema. Bio je na estetskoj operaciji, no nije bio zadovoljan rezultatima. Ponovno je otišao pod nož i to kod doktora Stevena Hoefflina koji je operaciju obavio zadovoljavajuće. Hoefflin je obavljao sve preostale Jackove operacije. 

- Događalo se da je Michaelu lagao da ga je operirao. Uspavao bi ga i pomaknuo sat tako da je ovaj mislio da je bio na operaciji, a zapravo mu nije ništa napravio - izjavila je medicinska sestra koja je radila za Hoefflina. Liječnika je tužila i dala otkaz u njegovoj ordinaciji, na sudu je čak rekla da je Hoefflin pjevača uspavao i dirao mu spolovilo.

U ožujku 1983. Michael je ponovno zapjevao s braćom za  TV specijal 'Motown 25: Yesterday, Today, Forever'. Na tom je koncertu Michael prvi puta izveo poznati 'moonwalk' koji je postao njegov zaštitni znak. Sam je pjevao 'Billie Jean' i time zaradio nominaciju za Emmy. Emisiju je na televiziji gledalo 47 milijuna gledatelja.

Pjevačevi zdravstveni problemi počeli su ranih 80-ih godina. Tada je navodno obolio od lupusa, autoimune bolesti vezivnog tkiva koja zahvaća razne dijelove tijela, od kože do živčanog sustava. 

Raketa mu spalila kožu lica i tjeme

Jackson je 1984. u Los Angelesu snimao reklamu za Pepsi Colu. Tehničari na snimanju slučajno su krivo ispalili raketu za specijalne efekte. Michaela je pogodila ravno u glavu i spalila mu kožu lica i glave. Komplicirana i teška operacija učinila je svoje: kralj popa ubrzo je počeo piti anestetik kako bi ublažio bol, no prvotna terapija ubrzo je postala njegova najveća ovisnost. 

Michaela su 1984. pozvali na audijenciju u Bijelu kuću. Tadašnji predsjednik Ronald Regan uručio mu je priznanje za humanitarni rad u kojem se isticao. Te je godine Jackson osvojio osam Grammyja. Iste godine s braćom je bio na turneji 'Victory Tour'. Sav novac koji je zaradio na turneji, oko 45 milijuna kuna, donirao je u dobrotvorne svrhe. U lipnju 1985. Jackson je za 47,5 milijuna dolara kupio produkcijsku kuću ATV Music.

Anoreksija, estetske operacije, sve svjetlija put...

Kako je vrijeme odmicalo, Jackson je sve češće posjećivao estetske kirurge. Korigirao je nos, a u bradu i obraze ugradio je implantate. Priznao je samo da je dva put bio na korekciji nosa, a s godinama je njegova put postajala sve svjetlija. Navodno je bolovao i od anoreksije jer je htio biti što mršaviji kako bi imao tijelo plesača. Često mu se vrtjelo. Jedan od najboljih prijatelja u to vrijeme bio mu je dermatolog Arnold Klein. U njegovoj je ordinaciji upoznao medicinsku sestru Debbie Rowe (54) koju je 1996. oženio i s njom imao dvoje djece, Princea Michaela Josepha Jacksona Jr. (16) i Paris-Michael Katherine Jackson (15). Nakon njihove rastave 1999. Michael je dobio skrbništvo nad djecom.

'Wacko Jacko'

Krajem osamdesetih kružile su priče da Jackson spava u komori s kisikom kako bi izgledao što mlađe. Kupio je čimpanzu imena Bubbles i tada je već navodno bio u jako lošem psihičkom i fizičkom stanju. Navodno je htio kupiti kosti pokojnog Josepha Merricka. Priče nije poricao i tada je dobio nadimak 'Wacko Jacko' (Ludi Jacko).

- Kad biste vi sad izmislili priču da sam ja vanzemaljac, da sam s Marsa i da u ponoć izvodim voodoo ritual i jedem sirove kokoši, javnost bi to odmah povjerovala jer ste vi novinar. Da ja kažem istu stvar rekli bi 'O, taj Jackson je totalno skrenuo, poludio je, ne vjerujte ni riječ koju kaže jer sve izmišlja' - komentirao je Michael razne napise o sebi u intervjuu s Johnom Randallom Taraborrellijem.

Napisao autobiografiju

Michael 1987. izdaje album 'Bad' koji nije bio uspješan kao Thriller', no ipak, dobro je prošao i kod kritičara i publike. Pjesme 'I Just Can't Stop Loving You', 'Bad', 'The Way You Make Me Feel', 'Man in the Mirror' i 'Dirty Diana' i danas su jako popularne. U rujnu 1987. Michael je krenuo na turneju 'Bad' kako bi promovirao istoimeni album. Ušao je u Guinnessovui knjigu rekorda jer je na sedam koncerata na stadionu Wembley imao 504.000 obožavatelja. Na turneji je odradio ukupno 123 koncerta i prodao 4.4 milijuna karata. Sljedeće godine objavio je autobiografiju 'Moonwalk' koja je prodana u 200.000 primjeraka. U knjizi je pisao o odrastanju, počecima u The Jackson 5 i o zlostavljanju koje je trpio od oca. Pisao je i o estetskim zahvatima kojima se podvrgavao, mršavljenju i potpunoj promjeni izgleda. Objavio je i film 'Moonwalker'. Film je 22 tjedna bio na vrhu Billboardove ljestvice, a otamo ga je svrgnuo drugi Jackov film, 'Michael Jackson: The Legend Continues'.

U ožujku 1988. Jackson je kupio zemlju blizu grada Santa Ynez u Californiji i tamo sagradio ranč Neverland. Ogroman posjed na kojem je napravio lunapark, kazalište, kinodvoranu, bazene i brojne druge sadržaje, čuvalo je 40 ljudi. Vrijednost imanja 2003. procijenjena je na 100 milijuna dolara. Jackson je samo tijekom 1989. zaradio 125 milijuna dolara i iste je godine gostovao u emisiji na sovjetskoj televiziji. Bio je prvi 'Zapadnjak' kojem je to uspjelo. Stekao je nadimak Kralj popa, a predsjednik Bush proglasio ga je umjetnikom desetljeća.

Zbog ovisnosti o analgeticima otkazao je turneju

U ožujku 1991. obnovio je ugovor sa Sonyjem i dobio tada rekordnih 65 milijuna dolara. Iste je godine objavio svoj osmi studijski album, 'Dangerous'. 'Black or White', 'Remember the Time' samo su neki od singlova s tog albuma. Burnih 90-ih Jackson je nekoliko puta otkazivao koncerte zbog visokog krvnog tlaka i dehidracije. Na dodjeli Soul Train glazbenih nagrada 1993. pjevao je u kolicima. Rekao je da se ozlijedio na probi. Sve jača ovisnost o analgeticima natjerala ga je da krajem 1993. otkaže i turneju. Javnost iste godine doznaje kako je Jackson obolio od leukodermije, rijetke kožne bolesti, zbog koje koža gubi melanin, pigment koji joj daje boju. 

Bio je veliki humanitarac

1992. osnovao je Heal the World zakladu. Zaposlenici zaklade djecu su dovodili na Michaelov ranč kako bi tamo iskusila luksuz i uživanje koje im je siromaštvo zakinulo. Iste je godine Jackson objavio i svoju drugu knjigu 'Dancing the Dream'. Iako komercijalno gledajući nije postigla veliki uspjeh, Michael je u njoj otkrio dosta detalja iz privatnog života. U lipnju 1992. Michael je krenuo na turneju 'Dangerous'. Turnera je trajala do 11. studenog 1993. Michael je imao 70 koncerata pred 3.5 milijuna obožavatelja. Pravo da emitira snimke s turneje prodao je HBO televiziji za 20 milijuna dolara, rekordnu cijenu koju ni danas nitko nije nadmašio. 

Promicao je osvještenost o AIDS-u te davao milijune dolara da pomogne siromašnima. Posjetio je Afriku gdje je dobio titulu kralja Sanija. Sjedio je na zlatnom prijestolju i promatrao plemenske plesove. 1993. pjevao je na poluvremenu Super Bowla. Samo je tada koncert u poluvremenu bio gledaniji od cijele utakmice. Iste godine dobio je Grammyja i proglašen je živom legendom. Između ostalih, dobio je i međunarodnu nagradu za nastupe i humanitarni rad. Ta nagrada danas nosi njegovo ime. 

Prva optužba za napastovanje dječaka

Na ljeto 1993. Jackson se suočio s optužbom za spolni odnos s 13-godišnjim dječakom Jordanom Chandlerom. Optužbe je iznio dječakov otac, stomatolog Evan Chandler. Tvrdili su da je pjevač dirao dječaka dok je bio kod njega na ranču i tražili novčanu odštetu. U kolovozu 1993. Michaelov ranč pretresla je policija i navodno su pronašli fotografije polugolih dječaka. U prosincu iste godine morao se skinuti pred istražiteljima jer je Chandler policiji opiso njegove intimne dijelove - jedan ružičasti i jedan smećkasti testis, kratko pošišane pubične dlake i guzovi koji su imali tamne mrlje. Jackson je na penisu imao i karakterističnu tamnu mrlju koja je bila vidljiva samo kad je postigao erekciju. Dječak je nacrtao točnu mrlju i znao točno gdje je. Ipak, u opisu su naveli da je Michael bio obrezan, što nije istina. 

U toj situaciji Michaelu je pomogao privatni istražitelj Paul Baressi, čovjek poznat po rješavanju problema za koje zvijezde ne žele da javnost sazna. Pribavio je snimku na kojoj dr. Evan govori kako će optužbama za seksualno zlostavljanje uništiti Jacksona i okončati mu karijeru. Tu je snimku Jackson iskoristio u svoju obranu. Sve su optužbe odbačene i Michale je na kraju platio 22 milijuna dolara obitelji Chandler da ga ostave na miru. 

Elvisovu kćer zaprosio je u telefonskom razgovoru

U svibnju 1994. Jackson se oženio s kćeri Elvisa Presleya, Lisom Marie (45). Pružala mu je podršku tijekom cijelog 'cirkusa' s optužbama za zlostavljanje, svakodnevno su satima pričali telefonom. Uz optužbe, Michael se borio i s ovisnošću o analgeticima i zdravlje mu je bilo jako narušeno. 

Vjerovala sam, i danas vjerujem, da je nevin i da ga žele iskoristiti, Lisa Marie Presley

- Svaki dan smo pričali. Vjerovala sam, i danas vjerujem, da je nevin i da ga žele iskoristiti i počela sam se zaljubljivati u njega. Htjela sam ga spasiti, vjerovala sam da to mogu - rekla je Lisa Marie u jednom intervjuu. Ona je Michaela i nagovorila da se nagodi s obitelji Chandler izvan suda. 

Zaprosio ju je u telefonskom razgovoru i u tajnosti su se vjenčali u Dominikanskoj Republici. U braku su bili manje od dvije godine i sporazumno se rastali. U intervjuu za Oprah 2010. Lisa je priznala da su čak četiri godine nakon rastave ona i Michael bili skupa pa prekidali i pokušavali se pomiriti. 

Oženio je Debbie Rowe jer mu je mama to rekla

Jacksonova produkcijska kuća ATV Music 1995. se spojila sa Sonyjem. Te je godine izdao album 'HIStory: Past, Present and Future, Book I'. Pjesma 'You Are Not Alone' s tog albuma drži Guinnessov rekord jer je jedina skočila na vrh Billboardove ljestvice čim je objavljena. Album je promovirao i na turneji na kojoj je zaradio 165 milijuna dolara.

Tijekom turneje Jackson se oženio s medicinskom sestrom Deborah Jeanne Rowe (54) jer ga je majka Katherine nagovorila na to. Rastali su se 1999. i Michael je dobio puno skrbništvo nad djecom, Princeom i Paris. 

Koncertima u Madison Square Gardenu Michael je u rujnu 2001. proslavio 30 godina karijere, a u listopadu je izdao album 'Invincible'. Album je prodao u više od 13 milijuna primjeraka, što je puno, ali opet manje od prijašnjih albuma. Slabiju prodaju pripisivao je svađi s Tommyjem Mottolom, vodećim čovjekom u Sonyju s kojim je Jacko raskinuo ugovor. 

- Mottola je vrag i rasist i afroamerikanci koji potpišu ugovor za njega moraju znati da će ih podržavati samo ako će se od njih obogatiti - rekao je Michael. 

Sina ljuljao preko balkonske ograde

U veljači 2002. Michael je dobio treće dijete, sina Princa Michaela "Blanketa" Jacksona II (11). Ne zna se tko je dječakova majka, no Michael je priznao da mu je dijete rodila surogat majka, da je žena umjetno oplođena njegovom spermom. U studenom iste godine dogodio se incident kada je pjevač sina iznio na balkon hotelske sobe na četvrtom katu u Berlinu i držao ga u zraku. Kasnije se ispričao i rekao da je bio nesmotren. 

Druga optužba za napastovanje

U ožujku 2003. emitiran je dokumentarac 'Living with Michael Jackson'. U jednoj sceni pjevač za ruku drži malog dječaka i s njim dogovara gdje će spavati. Zbog te je scene policija u Santa Barbari pokrenula istragu. U studenom 2003. Jacksona su uhitili i sastavili optužnicu od sedam točaka za zlostavljanje djeteta i davanje alkohola 13-godišnjem dječaku. Michael je sve optužbe negirao. Suđenje je trajalo pet mjeseci i 13. lipnja 2005. Jackson je proglašen nevinim po svim točkama optužnice. Nakon toga, s ranča Neverland preselio se na otok Bahrain kao gost šeika Abdulaha. 

Financijski problemi

Već 2006. krenula su šuškanja da je Jackson pred bankrotom. Zatvorio je dio Neverlanda kako bi smanjio troškove. Kasnio je s otplatom duga producentima i izdavačima. U studenom 2006. objavio je da snima novi album s will.i.am-om, no album nikad nije dovršio i objavio. 

U svijetu glazbe i šoubiznisa sam od šeste godine. Kako bi Charles Dickens rekao, to su za mene bili najbolji trenuci, ali i najgori.

- U svijetu glazbe i šoubiznisa sam od šeste godine. Kako bi Charles Dickens rekao, to su za mene bili najbolji trenuci, ali i najgori. Unatoč brojnim pokušajima da me se povrijedi i uništi, nije mi žao što imam život kakav imam. Imam obitelj koja me voli i podupire, vjeru te brojne prijatelje i obožavatelje zbog kojih se neću predati - rekao je Jackson za AP 2007. 

Krajem 2008. Jacksonu su prijetili da će zbog dugova napraviti ovrhu i zatvoriti Neverland u potpunosti. Kako bi se izvukao iz dugova, dio ranča prepisao je na Colony Capital LLC. Riješio se dugova i zaradio 35 milijuna dolara. Organizirao je i izložbu osobnih predmeta koje je kanio prodati na aukciji, no aukcija je na kraju na njegov zahtjev otkazana. 

Planirao je povratničku turneju

U ožujku 2009. u londonskoj O2 areni najavio je niz koncerata 'This is It' kojim je trebao obilježiti svoj povratak na glazbenu scenu nakon turneje HIStory 1997. Najavio je 10 koncerata, a promocijska kuća AEG Live najavila je da će Michael koncertima zaraditi 80 milijuna dolara. Ulaznice su 'planule' u dva sata pa je broj planiranih koncerata povećan. Dane je provodio vježbajući s koreografom Kennyjem Ortegom. Od najavljenih koncerata nije bilo ništa jer je Michael 25. lipnja 2009. preminuo. Pokopali su ga 3. rujna na groblju Forest Lawn Memorial Park u Glendaleu. Njegov sprovod, uz onaj Ronalda Regana i princeze Diane, najgledaniji je ispraćaj na televiziji svih vremena. Na istom je groblju pokopana i Elizabeth Taylor. Diva je inzistirala da je pokopaju blizu Michaela, njenog najboljeg prijatelja. 

Bio je vlasnik najveće parcele na Mjesecu

Dok je bio živ, svi su mislili da je bio ovisan o estetskim operacijama. Zapravo je bio ovisan o tabletama protiv bolova koje su mu prepisivali nakon svakog, pa i najlakšeg zahvata. Upravo ga je prevelika doza anestetika propofola stajala života. Imao je desetak liječnika po cijelom Los Angelesu i svi su mu prepisivali tablete na koje se navukao. 

Nakon Michaelove smrti obitelj Jackson tužila je AEG Live tvrdeći da su oni krivi za Michaelovu smrt, da su ga preforsirali i tjerali da vježba iako su vidjeli da nije spreman za koncerte jer je bio preslab. Njegova kći Paris pokušala se ubiti jer se nikako ne može pomiriti s očevom smrću. Pojavile su se i tvrdnje da joj Michael nije biološki otac i to ju je još više zbunilo. Objavljen je i podatak da je upravo Jacko bio vlasnik najveće parcele na Mjesecu. Još je 2005. tamo kupio parcelu površine 4,9 kvadratnih kilometara.

Diskografija Michaela Jacksona:

Got to Be There (1972)

Ben (1972)

Music & Me (1973)

Forever, Michael (1975)

Off the Wall (1979)

Thriller (1982)

Bad (1987)

Dangerous (1991)

HIStory: Past, Present and Future, Book I (1995)

Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix (1997)

Invincible (2001)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...
ZADNJE ROČIŠTE

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...

Uz haljinu je iskombinirala torbicu brenda Bottega Veneta. Nosila je i bijele ravne ALAIA cipele

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije
VELIKO IZNENAĐENJE

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije

Kandidati iz prošle sezone 'Braka na prvu' posjetit će jedan par iz ove sezone. 'To nas podsjeća na nas dvoje', reći će Petra
Filip iz 'Braka na prvu' priznao Tamari: 'Postala si mi jako bitna u životu. Hvala ti na svemu!'
UŽIVALI NA VEČERI

Filip iz 'Braka na prvu' priznao Tamari: 'Postala si mi jako bitna u životu. Hvala ti na svemu!'

Tamari je iskustvo u show 'Brak na prvu' bilo jedno od najbolji u životu jer je puno naučila od Filipa, a on je zahvalan što je u showu kao suprugu dobio upravo nju