Obavijesti

Studiraj menadžment u turizmu i hotelijerstvu na RIT Croatia

Studiraj menadžment u turizmu i hotelijerstvu na RIT Croatia
2

Raspisan je natječaj RIT Croatia za dodjelu stipendija za upise u akademsku godinu 2014./2015. Prijave se zaprimaju do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014.

Četverogodišnji stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), koji se izvodi na RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) u Dubrovniku, studente priprema za stručne i upravljačke pozicije u područjima ekonomije i turizma.

Nastavni program i standardi studija usklađeni su s programom International Hospitality and Service Management naše matične institucije Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, New York. Program studija je multidisciplinaran, nudi idealnu kombinaciju praktičnog iskustva i teorijskog znanja iz područja ekonomije, turizma i hotelijerstva. Naglasak se stavlja na discipline kao što su turizam,hotelijerstvo, marketing u turizmu, financije, menadžment, event menadžment, mikro i makro ekonomija, poduzetništvo i njihovu primjenu u turizmu.

Naša dosadašnja iskustva pokazuju da su diplomanti smjera Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima cijenjeni kao kvalitetan i poželjan kadar. Većina naših diplomanata danas su organizatori događanja (event manageri), direktori hotela, menadžeri hrane i pića, voditelji marketinga i prodaje, menadžeri za kvalitetu proizvoda, voditelji financija, projektni menadžeri ili voditelji ljudskih potencijala. Nemamo razloga sumnjati da će se taj trend nastaviti i u budućnosti, pa možete biti sigurni da će vas po završetku studiju dočekati izvrsne poslovne prilike u brojnim područjima ekonomije i turizma.

Po uspješnom završetku studija naši studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu jednog od vodećih američkih sveučilišta Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima donosi dodatne mogućnosti povećavajući im šanse da pronađu dobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

FOND STIPENDIJA VEĆI OD 2,5 MILIJUNA KUNA! PRIJAVI SE ODMAH!

Raspisan je natječaj RIT Croatia za dodjelu stipendija za upise u akademsku godinu 2014./2015. Fond iznosi više od 2,5 milijuna kuna, a prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijave se zaprimaju do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014. Prijavite se na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVU  Za više informacija obratite se Odjelu za upise na email: admissions@croatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite link STIPENDIJE.

Nikolina Lazarević (21) studentica četvrte godine RIT Croatia, smjer: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, Dubrovnik: 'Upis na fakultet je važan korak u određivanju naše budućnosti te nas usmjerava na pravi put, a sami znamo da je ponekad taj put jako teško odabrati. Pobjeda na Europskom natjecanju za Turističke i Ugostiteljske škole u organizaciji Europske udruge hotelijerskih i turističkih škola (AEHT), omogućila mi je izravnu ulaznicu za upis na jedno od poznatih Veleučilišta turizma u Hrvatskoj, ali osjećala sam da trebam donijeti drugu odluku. 

U sklopu promocije fakulteta, RIT Croatia me je najviše zainteresirao svojim mogućnostima, opisanom atmosferom te jedinstvenim načinom rada. Završetkom studija na fakultetu stječem hrvatsku i američku diplomu što će mi svakako mnogo pomoći u razvoju željene karijere i osiguravanju budućnosti. Iako smo kao studenti prvenstveno zainteresirani za stjecanje obrazovanja, svi smo mi jedna velika zajednica, koja dijeli iskustvo učenja, druženja i zabave - savršen spoj akademskog, profesionalnog i društvenog života. 

Gledajući unatrag mogu reći da sam i više nego zadovoljna s odabranim studijem. Planovi za budućnost se mijenjaju iz dana u dan i svjesna sam da odluka samo leži na meni. Zasad je ta slika vezana za rad u hotelu, a možda se pruži mogućnost i za samostalni razvoj poslovanja.' 

RIT CROATIA (PRETHODNO ACMT) S TRADICIJOM OD 16 GODINA

RIT Croatia, prethodno pod nazivom Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja. Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, i ima više od 550 studenata. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije te Master of Science studij Service Leadership and Innovation. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima, a mnogi predavači američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u, dok kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO