Obavijesti

Tech

Komentari 21

5 najboljih alata za čitanje stripova s ekrana računala

5 najboljih alata za čitanje stripova s ekrana računala
1

Sezona opakih stripovskih ekranizacija je pred nama pa je pravo vrijeme za poklonike žanra da se, ako još nisu, upoznaju s pričama u izvornom obliku

VIDEO

Papirnata izdanja stripova danas imaju kolekcionarsku vrijednost i to najviše probrana kultna izdanja, a za sve ostale potrebe tu su readeri koji omogućavaju brz pristup i ugodno prelistavanje gdje god se nalazili s vašim računalom, tabletom ili mobitelom.  

Dok odbrojavate dane do Marvelove iduće CU faze ili pak DC-jevog 'restarta' Batman franšize proskrolajte kroz omiljene edicije nekim od sljedećih čitača: 

1. ComicRack  

Omiljeni je čitač stripovske zajednice zbog svojih brojnih mogućnosti među kojima prednjače opcije katalogiziranja, kako elektroničkih tako i onih papirnatih izdanja stripova. Podržava gotovo sve formate, pregledava komprimirane datoteke bez potrebe za ekstrakcijom te po potrebi konvertira u CBZ format. Besplatan je i dostupan u verziji za Android i iOS.

2. SimpleComic  

Najpopularniji reader za Mac računala, lagan, besplatan i jednostavan. Podržava sve formate, nudi mogućnost prijevoda ako je podržan u metapodacima, brz pregled, memoriranje zadnje stranice i uz to je open source pa je kontinuirano u razvoju na GitHubu. 

3. MCComix  

Dostupan je osim za Windows računala i za Linux platformu. Radi se o nasljedniku Comix readera čiji je razvoj obustavljen, ali je zaživio u novoj, stabilnijoj inkarnaciji s poboljšanim mogućnostima. Jednostavno sučelje podijeljeno na dva dijela mu je prednost, a manom neki mogu smatrat potrebu za predinstaliranjem Pythona i pratećeg GTK+ frameworka te PIL-a.

4. Astonishing Comic Reader  

Minimalistički je čitač za Chrome i Android platformu.  Zbog integriranja kao Chromeov plugin pogodan je za korištenje na računalima s restrikcijama, lagan je i nema nepotrebnih reklama.

5. MangaMeeya 

Projekt pomalo underground skupine ljubitelja mange, no pogodan je i za ostale žanrove stripa. Podržava razne formate slika, teksta i arhiva, a dostupan je za Windowse od XP-a do osmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin