Obavijesti

Tech

Komentari 4

5 najnapornijih i dosadnih stanovnika društvenih mreža

5 najnapornijih i dosadnih stanovnika društvenih mreža
1

Kukaju, nariču nad nepravdom koja ih prati, traže vam grešku, presrdačni su ili se stalno hvale - naučite prepoznati ekipu s društvenih mreža koju treba izbjegavati

VIDEO

Osim što nas brže i lakše povezuju s ljudima koji su nam dragi, omogućuju nam da komuniciramo svakodnevno i da se češće 'vidimo' - barem na fotografijama, društvene mreže spajaju nas i s nekim ljudima čije misli i osjećaje ne želimo baš tako često slušati.  

Nemojte reći da vas nismo upozorili na vrijeme - kako biste ih znali prepoznati i izbjegavati. Ovo je 5 tipova najnapornijih stanovnika društvenih mreža:

1. Šokirana stranka

Nastupaju kada ih u životu zatekne neka 'veleizdaja' koju potom, u njihovim glavama, suptilno komentiraju po svojim statusima, najčešće kroz više zaredalih objava, nekad i danima. Unatoč povrijeđenosti, ne raskidaju virtualni odnos već ga zadržavaju tako da osoba koju krive dobije uvid u cijeli spektar njihove ojađenosti.

Okidač: prekid veze, prevara, zabijanje noža u leđa na poslu

Omiljeni kanali: Facebook za postprekidne spotove i Twitter za ventiliranje nakupljenih osjećaja

Poštapalice: Nekim ljudima 

2. Jadan ja

Za razliku od prethodnika koji ostaje u šoku nakon pada ružičastih naočala, samosažalni tip jednostavno živi svoju mizeriju u kontinuitetu. Njihovi zidovi su sivi i to samo zato što crnilo razrijede ponekim autoironičnim komentarima.

Okidač: svakodnevica

Omiljeni kanali: Facebook za glazbenu podršku, Snapchat koji osigurava da neugodne cmoljave poruke ipak brzo nestanu

Poštapalica: Zašto se uopće trudim kad već znam da…

3. Skromni hvalisavac

U životu ovih je sve po PS-u, nemaju posebno razloga žaliti se, ali zato nalaze nekad i previše razloga za hvaliti se. Nabrajanje  certifikata, poslovnih transfera, večera, poklona sročeno je tako da se osoba čini kao sljedeći papa jer sve je takav blagoslov s neba i naravno, totalno neočekivano.

Okidač: bilo kakva promocija, nagrada pa i darovi

Omiljeni kanali: onaj na kojem imaju najviše prijatelja

Poštapalica: Ne mogu vjerovati, totalno iznenađenje...

4. Jezična policija

Ovaj uvijek budni stanar društvenih mreža bliži je nekom parazitu nego li križaru svetog standardnog jezika. U svojim ispravcima tuđih objava toliko je oran da počinjete sumnjati u postojanje tajne gramatičke službe u sklopu obavještajne agencije kojoj je cilj obrana hrvatskog jezika pred OMG YOLO naletima. Ako 'dobrodušno' ne komentira po tuđim statusima, onda se izruguje nepismenosti drugih na vlastitim objavama.

Okidač: ne znam

Omiljeni kanali: svi, budnom oku ništa ne promiče

Poštapalica: definicije iz srednjoškolskih udžbenika

5. Virtualni vampir

Vaš odnos je ionako više poznanički nego prijateljski ili ste se možda upoznali samo virtualno na tuđem zidu. S vremenom je kontakt oslabio, simpatiziranje izblijedilo i jednog dana ste shvatili da više niste 'frendovi'. Za koji tjedan vidjet ćete na nekom statusu da je naša novi cvijet kada s vašom frendicom na nekom statusu otkrije kako su razdvojeni duhovni blizanci.

Okidač: prigoda

Omiljen kanal: Facebook, Instagram

Poštapalica: nema, tihi pakosnik

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta