Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Alarmantna fotka s Grenlanda: Psi su vukli saonice kroz vodu

Meotorolog Olsen fotografiju je snimio 13. lipnja oko podneva po lokalnom vremenu. Napisao je da su psi vukli saonice na 1,2 metra debelom morskom ledu kojeg su preplavile otopljene površinske vode

Foto: Steffen M. Olsen
55 komentara

Meteorolog Steffen Olsen iz danskog meteorološkog zavoda otišao je na rutinsku misiju na Grenland pokupiti meteorološke instrumente koje su postavili njegovi kolege kada je naišao na ozbiljan problem. 

Aparaturu po koju je otišao nije ni mogao vidjeti jer ga je na sjeverozapadu Grenlanda, umjesto bijelog pokrivača, dočekala ogromna količina vode. Ledeni pokrov se toliko otopio. 

Njegova fotografija pasa koji vuku sanjke po vodi ubrzo je postala viralna i najvjerojatnije će ju uskoro uvrstiti u druge poznate fotografije koje svjedoče globalnom zatopljenju, kao što je potresna fotografija izgladnjelog polarnog medvjeda. 

Olsen je preko Twittera poručio da se autohtone zajednice na Grenlandu oslanjaju na zaleđeno more, lov i ribolov te da će ih posljedice sigurno pogoditi. 

Alarmantnu fotografiju snimio je 13. lipnja oko podneva po lokalnom vremenu. Napisao je da su psi vukli saonice na 1,2 metra debelom morskom ledu kojeg su preplavile otopljene površinske vode. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message