Obavijesti

Tech

Komentari 25

Američka vojska za 2 godine imat će pravo Iron Man odijelo

Američka vojska za 2 godine imat će pravo Iron Man odijelo
2

Projekt TALOS u razvoju je već nekoliko godina, a za razliku od holivudskog odijela, vojnici neće letjeti, ali će biti zaštićeniji od metaka te puno snažniji

VIDEO

Američka vojska radi na svojoj verziji Iron Mana. Preciznije, riječ je o zaštitnom odijelu/oklopu koje bi američkim vojnicima trebalo donijeti veću zaštitu, te im omogućiti veću snagu i mogućnost da nose više opreme.

VIDEO

Ministarstvo obrane SAD-a navodno bi kroz dvije godine trebalo imati spreman oklop koji će podsjećati na Iron Mana. Projekt se vodi pod nazivom Taktičko lagano operacijsko odijelo ( TALOS) . Moći će odbijati metke, pomagati u podizanju teškog tereta i osiguravati dotok kisika. Odijelo ima i 3D audio sustav, kao i grijanje ili hlađenje po potrebi, te ugrađena računala.

Prošle je godine i sam predsjednik Barack Obama najavio da američka vojska 'gradi Iron Mana'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, pravi poticaj za izradu takvog sofisticiranog zaštitnog oklopa dolazi zbog pogibija na terenu. CNN je objavio kako je ideja stigla nakon što je američki komandos stradao nakon što je prvi ušao u prostoriju tijekom pretresa u Afganistanu.

Odijelo bi trebalo pružati puno veću zaštitu vojnicima u riskantnim operacijama na terenu. Bit će to vanjski oklop koji će težiti manje od 6 kilograma, a povezivat će se na leđa, prepone i noge vojnika i na taj način raspoređivati težinu i omogućiti da nose dodatnih 15 kg opreme.

Odijelo bi trebalo imati i jedinstveni oblik tekućeg oklopa za tijelo, koje će se ukrutiti na zapovijed. Vojnik koji ga nosi moći će uključiti oklop preko magneta ili struje.

Amerikanci ne otkrivaju koliko stoji izrada takvog odijela, ali lani je bio spomenut iznos od 80 milijuna dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle