Tech

Komentari 0

Apple uhvatila nostalgija: Novi iMac šaren kao i legenda '90-ih

Apple uhvatila nostalgija: Novi iMac šaren kao i legenda '90-ih

Apple je večeras predstavio novi tablet iPad Pro, novi iMac, Apple TV je dobio novi daljinski i procesor, a stižu i Appleovi AirTags dodaci za lakše lociranje raznih predmeta

Čini se kao da su u Appleu bili nostalgični jer je redizajnirani iMac stigao u cijeloj paleti boja što je podsjetilo na legendarni iMac koji se također nudio u cijeloj paleti boja. Novi iMac dobio je i Appleov hvaljen M1 čip, oko kojeg se i vrtio cijeli redizajn računala koje je sada tanko 11,5 mm.

Nadogradili su kameru za videopozive pa ima veći senzor i snima u Full HD rezoluciji. Iako su stanjili računalo, iMac s 4,5K Retina ekranom trebao bi biti hladniji i tiši od prethodnika zbog M1 čipa, a za hlađenje su zadužena dva manja ventilatora. Početni modeli imat će dva USB-C/Thunderbolt konektora straga, dok će snažniji dobiti još dva ulaza. Tipkovnica sad ima i Touch ID senzor otiska prsta. 

Jeftiniji model košta 1299 dolara, a skuplji je 1499 i za njega je rezervirana šira paleta boja te ima nešto moćniju grafiku. 

Taj M1 čip stiže i u novi iPad Pro koji je ranije koristio A čipove iz telefona, a naravno, Apple se sada hvali i da ima najsnažniji tablet na tržištu. Tablet je dobio USB-C kako bi se mogli spojiti moćniji monitori što bi trebalo pomoći produktivnosti. Sam tablet od 12,9 inča dobio je bolji ekran s Mini-LED tehnologijom. Starta od 799 dolara za 11-inčni model, a 12,9-inčni će koštati 1099 dolara u Wi-Fi verziji.