Obavijesti

Tech

Komentari 39

Audi A3 nove generacije je jedan od najboljih kompakta

Audi A3  nove generacije je jedan od najboljih kompakta
11

Međunarodna prezentacija novog A3 nije održana, no mi vam svejedno donosimo najvažnije novosti Audijeve zvijezde koja je idealan automobil za digitalno doba

VIDEO

Prije tjedan dana u Španjolskoj je trebala biti održana svjetska prezentacija novog Audija A3 Sportback. Zbog korona virusa je otkazana, tako da nismo dobili priliku provozati novu Audijevu zvijezdu, no kako se od nedavno može naručiti u Hrvatskoj prenosimo sve što znamo o trenutno najfascinantnijem novom kompaktnom autu na tržištu.

Novi A3 je vrlo atraktivno dizajniran, a u unutrašnjosti pun kvalitetnih materijala i elegantnih dizajnerskih rješenja. Kokpit je u potpunosti orijentiran prema vozaču što bi trebalo naglasiti sportski karakter. Dominiraju serijski digitalni instrumenti i zaslon promjera 10,1 inča. Kao i kod golfa, glavna tema je ovdje digitalizacija tako da A3 donosi obilje nove opreme i funkcija. Na našem tržištu se A3 za sada nudi s tri motora. Osnovu predstavlja 2.0 TDI sa 116 KS, a iznad njega su smješteni benzinac i dizelaš sa 150 KS. 


Snažniji dizelaš serijski dolazi s automatskim mjenjačem, a ostali motori s ručnim mjenjačem. Sportski karakter novog A3 trebao bi se najbolje vidjeti u vožnji gdje do izražaja dolazi odličan novi ovjes koji se nudi u kombinaciji s adaptivnim amortizerima i 10 mm sniženim podvozjem. Nudi se i sportski ovjes koji je tvrđi i 15 mm niži.No u Audiju nisu zaboravili ni na praktičnost i komfor. Prostora je osjetno više jer je A3 Sportback u odnosu na prethodnika narastao 3 cm u širinu i dužinu te sada mjeri 434, odnosno 182 cm. U prtljažnik stane vrlo dobrih 380 litara. 


Novi A3 Sportback u Hrvatskoj stoji od 223.396 kuna za slabiji dizel, dok je benzinac sa 150 KS tek nekoliko stotina kuna skuplji. Osim digitalnih instrumenata i velikog dodirnog zaslona, u osnovnoj opremi su i LED svjetla, alunaplatci 16”, digitalni radio i obilje sustava za pomoć u vožnji. Bogatiji paket opreme Advanced je mnogo bolji izbor jer trenutno na akciji stoji od 226.697 kuna a nudi još atraktivniju opremu. Najskuplji model, dizel sa 150 KS,a automatikom i S line+ opremom stoji 291.110 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.