Obavijesti

Tech

Komentari 22

Audi osvaja mlade: Q2 izgleda poput spoja SUV-a i sportaša

Audi osvaja mlade: Q2 izgleda poput spoja SUV-a i sportaša
10

Na prezentaciji je u središtu pažnje bio žuti Audi, izvodila se beatbox glazba, a glavni marketinški slogan je #untagable. Jasan pokazatelj kako ovaj auto cilja na mlade

VIDEO

Audi uglavnom proizvodi konzervativne automobile s kojima ne može pogriješiti. Zbog toga je Q2, koji cilja na mlađe generacije, veliko osvježenje u ponudi.

Najmanji Audijev SUV crossover izgleda kao križanac između SUV-a i sportskog automobila, a takav je i karakterom. Dimenzijama se uklapa u klasu najmanjih SUV crossovera, u kojoj vladaju Suzuki Vitara, Renault Captur i slični automobili, no naravno Q2 je po opremi i karakteristikama nekoliko stuba iznad ovih automobila.

Razigran, a opet prepoznatljiv izgled podižu i brojne vesele boje koje su u ponudi, ali i dvobojan efekt postignut C nosačem koji je u drugoj boji. U unutrašnjosti Q2 uvelike nalikuje na novi Audi A3, a nudi mnogo više mjesta nego što se to može zaključiti iz njegovih dimenzija. Tako je i straga dovoljno mjesta za visoke odrasle osobe. I prtljažnik s 405 litara u potpunosti ispunjava potrebe prosječne obitelji. Materijali, izrada, ali i oprema su besprijekorni. Novi Q2 može biti opremljen impresivnim digitalnim instrumentima, koje u Audiju zovu Virtualni kokpit, head-up zaslonom i svom silom inteligentnih sustava za pomoć u vožnji, primjerice onim za automatsko parkiranje.

U ponudi na našem tržištu su za sada tri motora. Jedini benzinac u ponudi je 1.4-litreni turbo sa 150 KS, a dizelaši imaju 116, odnosno 150 KS. Benzinca je moguće dobiti u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, slabiji dizel dolazi samo s ručnim mjenjačem, a snažniji serijski s automatikom i pogonom na sve kotače. Uz to može se birati između tri razine opreme, Comfort, Sport+ i Design+. Najzanimljiviji model hrvatskim kupcima bit će sigurno slabiji dizel, koji je ujedno najjeftiniji u ponudi te stoji 204.699 kuna. Snažniji dizel je zbog mjenjača i pogona osjetno skuplji i stoji 270.042 kune, dok benzinska izvedba stoji od 209.449 kuna. Za Sport+ i Design+ razine opreme doplata je oko 9000 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Stručnjaci: 'El Nino će se kasnije ove godine pretvoriti u La Ninu'. Evo kakvo vrijeme to donosi
EKSTREMNI UVJETI SLABE

Stručnjaci: 'El Nino će se kasnije ove godine pretvoriti u La Ninu'. Evo kakvo vrijeme to donosi

WMO je objavio da postoji 60 posto šansi da će se uvjeti La Nine pokazati između srpnja i rujna, te 70 posto između kolovoza i studenog.

Kineska lunarna  sonda skupila je podatke s tamne strane Mjeseca: Čeka se njen povratak
VELIKI POTHVAT

Kineska lunarna sonda skupila je podatke s tamne strane Mjeseca: Čeka se njen povratak

Chang'e-6, koji je dobio ime po mitskoj kineskoj božici Mjeseca, lansiran je 3. svibnja u južnoj kineskoj otočnoj pokrajini Hainan
Može li ova nova meme kriptovaluta donijeti 100x dobitak nakon prikupljenih 15M
Dogeverse

Može li ova nova meme kriptovaluta donijeti 100x dobitak nakon prikupljenih 15M

Zaboravite na pronalaženje sljedećeg kripto dragulja s 10x dobitkom – neki trgovci traže 100x dobitke od jedne nove meme kriptovalute