Obavijesti

Tech

Komentari 3

Brže i lakše: Do novih zimskih guma iz udobnosti naslonjača

Brže i lakše: Do novih zimskih guma iz udobnosti naslonjača
2

Kupnja automobilskih guma putem interneta je sve popularnija, ponuda je vrlo velika a cijenom se webshopovi ravnopravno nose s renomiranim vulkanizerima

VIDEO

Obilaženje vulkanizera te listanje cjenika i časopisa tijekom odabira novih guma je praksa za mnoge vlasnike automobila, no može i jednostavnije. 

Neki pritom ne brinu o marki i kvaliteti gume te izbor prepuštaju vulkanizeru tražeći najjeftinije, a drugi biraju samo provjerene marke, bez obzira na eventualnu uštedu. No od prije nekoliko godina svim ovim tipovima kupaca guma pridružili su se i oni koji gume kupuju iz vlastitog naslonjača putem interneta. Njihov broj osjetno se povećao otkad su internetske trgovine i cijenama postale konkurentne renomiranim vulkanizerima i trgovcima guma. Primjerice, poznata internetska trgovina Mondo.hr za plaćanje karticama ima niže cijene od brojnih klasičnih prodavatelja i vulkanizera. 

O kupnji guma putem interneta trebalo bi se razmisliti i zbog drugih prednosti. Zanemarivi detalji svakako nisu ni ušteda vremena i novca jer online kupovina je brza, jednostavna i ne zahtijeva izlazak iz vlastitog doma. Primjerice, na Mondu kupac može birati između 12 proizvođača i brojnih modela guma u svim dimenzijama te usporediti cijene sa samo nekoliko klikova mišem. U svim internet-shopovima moguće je plaćati kreditnim i drugim vrstama kartica, a mnogi nude i mogućnost plaćanja internet-bankarstvom. Mondo, uz to, nudi plaćanje American Express i Diners karticama do 12 rata bez dodatnih naknada i kamata. Jedna od prednosti je besplatna dostava u roku od jednog do tri dana. 

Jedino oko čega će se kupac morati donekle potruditi je montaža guma. Tržište automobilske opreme i dijelova definitivno se mijenja. Danas je većinu opreme za koju se nekad trebalo ići u specijalizirane trgovine moguće naći u svakom većem supermarketu ili, kao u ovom primjeru, na zaslonu računala. 

Thinkstock

Usporedite cijene, razlike među internet shopovima mogu biti zaista velike

Guma Sava Eskimo S3 M+S u dimenzijama 175/65 R14 82T primjerice na ekupi.hr stoji 336 kn, na kupigume.hr 327 kn, a na mondo.hr 310 kn. Na četiri gume to je razlika od 104 kn. Ako su dimenzije veće, a gume skuplje, razlika može biti još veća. Primjerice, već kod Michelinove zimske gume 205/55 R16 razlika po gumi između najjeftinijeg i najskupljeg je čak 68 kn.

Birajte gume za koje ste već čuli
Ako želite biti sigurni da je vaš odabir gume dobar, odaberite nekog poznatog proizvođača. Na testovima takve gume u pravilu dobivaju dobre ocjene, dok nepoznatih proizvođača mogu biti dobre, ali i opasne.

Kako najpovoljnije montirati gumu
Montiranje i balansiranje za set guma manjih dimenzija stoji od 200 kuna na više. No, moguće je proći gotovo 50 posto jeftinije. Provjerite ponude na portalima za grupnu kupnju. 

Isplati li se kupiti dodatne naplatke
Investicija 1000-2000 kuna u set novih ili rabljenih naplatka za zimske gume isplati se već za četiri sezone pod uvjetom da sami mijenjate gume. Ipak, trebalo bi ih povremeno balansirati, a to je dodatni trošak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Poslali ste krivi e-mail? Više je načina kako ga možete poništiti
KORISNO!

Poslali ste krivi e-mail? Više je načina kako ga možete poništiti

Gmail, Outlook, iMessage svojim korisnicima nude mogućnost opoziva poruke koju ste poslali

Stručnjaci iz Sofascorea otkrili kako koriste AI: 'Aplikacija je vrlo aktivna, sigurno će ostati'
CROAI MARKETING CLUB

Stručnjaci iz Sofascorea otkrili kako koriste AI: 'Aplikacija je vrlo aktivna, sigurno će ostati'

Stručnjaci iz nekoliko domaćih tvrtki na druženju Udruge za umjetnu inteligenciju podijelili su skustva, izazove i primjere uspješne primjene AI alata
Naše društvo sada prolazi kroz najveću transformaciju u 100 godina: 'Bit će još intenzivnija'
STRATEGIJE ZA BUDUĆNOST

Naše društvo sada prolazi kroz najveću transformaciju u 100 godina: 'Bit će još intenzivnija'

Martin Kruse je govorio o strategijama za eliminiranje stakleničkih plinova i očuvanje biološke raznolikosti, ali i utjecaju ove transformacije na poslovanje, koji će biti značajan