Tech

Komentari 36

Citroën C5 Aircross je drugačiji od drugih, ali samo izgledom

Citroën C5 Aircross je drugačiji od drugih, ali samo izgledom

Ovaj kompaktni SUV je zanimljiva alternativa jer donosi originalni, potpuno drugačiji, izgled u kombinaciji sa svim tipičnim prednostima drugih SUV-ova ove klase

Čak 580 litara mjesta u prtljažniku, vrlo prostrana kabina, dobra preglednost, upečatljiv izgled, vrlo štedljiv dizelski motor... Po ovom opisu se C5 Aircross doima kao tipični SUV kompaktne klase, no kad ga vidite, shvaćate da je C5 sve samo ne tipični predstavnik SUV segmenta. Originalni i osebujni dizajn ovoga modela pun je pogodak jer se ovaj auto odlično prodaje. Izgleda drugačije, ali zaista dobro, pogotovo u dvobojnoj kombinaciji testiranog auta.

Iako je automobil mehanički i koncepcijski zasnovan na Peugeotu 3008 sličnosti je malo. Dimenzijama je C5 Aircross veći, nešto između 3008 i 5008. Unutrašnjost je originalna i funkcionalna, a samo neki detalji, poput ručice mjenjača, preuzeti su s Peugeota. U testiranom primjerku je vrlo mnogo dodatne opreme pa je dojam izuzetno luksuzni.

Posebno nas je oduševio motor. Uglađeni dizel ima dovoljno snage za ovaj veliki auto, a testna potrošnja od 5,7 l/100 km je odlična. Uglađeni automatski mjenjač s osam brzina mijenja brzo i komforno. Udobnost ovjesa posebna je priča te je zato u C5 Aircrossu vrlo udobno putovati i voziti se na dužim relacijama. I s lošim cestama nosi se vrlo dobro, a jedino za što nije stvoren je agresivna sportska vožnja. 

Testirani Citroën C5 Aircross SHINE BlueHDi 130 u opremi ima grijana sjedala presvučena tkaninom i kožom, 8” dodirni zaslon, navigaciju, 18” alunaplatke, LED svjetla, digitalne instrumente...