Tech

Komentari 105

Cyberpunk 2077 za rekorde: Već ga kupilo osam milijuna igrača

Cyberpunk 2077 za rekorde: Već ga kupilo osam milijuna igrača

Studio CD Projekt RED uoči izlaska Cyberpunka već je zaradio više od 500 milijuna dolara na igri. Igra je srušila i Warcraftov rekord za najbrže prodanu igru u prvom danu

Nakon odgoda i godina razvoja Cyberpunk 2077 napokon je vani, a najiščekivanija igra godine je i među najpopularnijim naslovima. CD Projekt RED koji je godinama radio na ovom naslovu pohvalio se preko Twittera da je igru uoči današnjeg izlaska kupilo više od 8 milijuna igrača.

Hvaleći se brojevima, 74 posto igrača kupilo je digitalnu verziju igre, dok je tek svaki četvrti kupio fizičku kopiju igre, a 59 posto igrača odlučilo se za PC verziju. Na PlayStationu (4 i 5) te Xboxu igrat će 41 posto gamera.

Preračunato, Cyberpunk na lansiranju ima 4,72 milijuna PC igrača, čime je srušen i prošlotjedni rekord Shadowlandsa, najnovije ekspanzije za World of Warcraft, koji je u prvom danu došao do 3,7 milijuna igrača, čime se prije par dana pohvalio Activision. S obzirom na današnji dan, vrlo je vjerojatno da će Cyberpunk i dodatno popraviti svoje brojeve.