Obavijesti

Tech

Komentari 15

Disko telefon: Alcatel A5 LED u džep vam stavlja light-show

Disko telefon: Alcatel A5 LED u džep vam stavlja light-show
6

A5 LED je Alcatelov telefon koji dolazi s kućištem koje može svijetliti u ritmu glazbe ili prikazivati notifikacije na ledicama. Predstavili su i solidan 2u1 Windows uređaj s ekranom od 12 inča

VIDEO

Kao što se najavljivalo, Alcatel je na ovogodišnjem sajmu u Barceloni  predstavio čak pet novih uređaja, a glavna zvijezda njihovog štanda bio je A5 LED, prvi telefon s interaktivnim svjetlećim LED kućištem. 

Uređaj su namijenili mladima, koji će na ovaj način moći osvijetliti telefon različitim svjetlosnim upozorenjima za obavijesti s društvenih mreža, alarme, poruke ili pozive. Cijela LED pozadina telefona može se i personalizirati kako bi svaki dan imali drugačiju temu na kućištu telefona uz Color Catcher 2 aplikaciju. Osim toga, telefon može poslužiti i kao light-show u ritmu vaše glazbe. 

Sam telefon dolazi sa 5,2-inčnim HD ekranom, nudi 4G podršku i osamjezgreni procesor na 1,5 GHz. Dostupno mu je 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Telefon s Androidom 6 su opremili i kamerama od 8 i 5 megapiksela, a svaka ima svoju bljeskalicu. Osim što će prednja kamera tako osvijetliti vaše selfije, Face Beauty aplikacija bi trebala poslužiti da se dodatno uljepšate. Kapaciteta baterije je 2800 mAh. Telefon bi trebao stići na tržište po cijeni od 200 eura u svibnju. 

Alcatel A3

Sljedeći u nizu noviteta nudi skromnije performanse, a što se hardvera tiče, uz 5-inčni HD ekran tu je i čitač otiska prsta te MediaTekov četverojezgreni procesor na 1,25 GHz uz 1,5 GB RAM-a i 16 GB memorije. Stražnja kamera snimat će fotografije od 13, a prednja od 5 megapiksela. Kapacitet baterije je 2460 mAh. 

Alcatel U5

Ovo je najskromniji telefon kojeg je Alcatel prikazao na sajmu. Iako je ekranu dijagonala 5 inča, rezolucija je niskih 854x480 piksela. Pogoni ga MediaTekov MT673M sa četiri jezgre (1,1 GHz). Tu je i 1 GB RAM-a te 8 GB interne memroije, uz bateriju od 2050 mAh. 

Alcatelov Plus 12 je Windows 10 2u1 uređaj sa 12-inčnim Full HD ekranom kojeg pogoni Celeron 3350 procesor, a dolazi s 4 GB RAM-a i 64 GB memorije (32 eMMC + 32 microSD) koja se može proširiti dodatnom microSD karticom od 128 GB. Ono što će ga učiniti puno atraktivnijim je LTE podrška, koja se skriva unutar tipkovnice. Tu su joši senzor otiska prsta, USB-C, microHDMI, a na samoj tipkovnici je i klasični USB konektor. Prikazali su i Idol 4 Pro, odnosno Windows verziju prošlogodišnjeg Idola 4. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama