Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
65 komentara

Dječak prevario iPhone: Svojim licem otključao mamin telefon

Appleov iPhone X otključava se s skeniranjem lica, no niz primjera pokazuje da sustav ima i svojih propusta. Najnoviji slučaj pokazuje kako dječaka iPhone prepoznaje kao njegovu mamu

A customer sets up his iPhone X Face ID during its launch at the Apple store in Singapore
Foto: EDGAR SU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
65 komentara

Appleov iPhone X dobio je novi način otključavanja skeniranjem lica, za koji su rekli da se može prevariti jednom u milijun slučajeva. To je bio dovoljan mamac ljudima da pokušaju prevariti ovaj sustav, na najrazličitije načine. Tu je bilo raznih pokušaja blizanaca da prevare sustav, ali i posebnih maski, no najnoviji slučaj pokazuje da telefon možda i nije toliko siguran.

Novi video pokazuje kako 10-godišnji Ammar Malik može otključati mamin iPhone X, iako je postavljen da prepoznaje njezino lice. Kad su si roditelji kupili nove telefone, u šali su rekli dječaku da sad više neće moći uzimati njihov uređaj. Kad je dječak primio telefon da ga pogleda, on se odmah otključao. Isprva im se to činilo šaljivo, no ubrzo su shvatili da će morati brisati poruke, za koje ne žele da ih dječak vidi. 

Apple je inače napomenuo da su lažno pozitivni rezultati mogući kod blizanaca ili braće i sestara mlađih od 13 godina, no ne i kod ljudi različitog spola i dobi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message