Obavijesti

Tech

Komentari 0

Dodatno pojačanje programu Dana komunikacija

Dodatno pojačanje programu Dana komunikacija
1

Morag Crichton Myerscough, jedna od deset najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih 100 godina, na Dane komunikacija u Rovinj dolazi uz podršku Addiko Bank

VIDEO

Iako je već predstavljen program festivala Dani komunikacija, organizatori su objavili dolazak još jedne zvijezde u industriji - Morag Crichton Myerscough koja je proglašena jednom od deset najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih 100 godina. Morag dolazi na Dane komunikacija uz podršku Addiko Bank, a prestižnu titulu njoj, Pauli Scheru iz Pentagrama i još šačici živućih dizajnerica dodijelio je Design Week.

Riječ je o višestruko nagrađivanoj dizajnerici, zaljubljenici u neformalan, eklektični dizajnerski stil. U svojim projektima, Morag često koristi šarene neonske boje koje spaja s geometrijskim uzorcima i oblicima. Poznata je i po pozitivnim porukama kojima oplemenjuje svoja dizajnerska rješenja. U kreiranju rješenja uključuje lokalni identitet, povijest, kulturno nasljeđe te usko surađuje s lokalnom zajednicom.

Morag je osnivačica, direktorica te vodeća dizajnerica tvrtke Studio Myerscough, a zajedno s Lukeom Morganom osnovala je londonski dizajnerski kolektiv Supergroup. Morag Crichton Myerscough ujedno je prozvana i jednim od najznačajnijih dizajnera 2017. godine.

„Pitanja kojima se Morag bavi, vjerujem, u glavama su mnogih kreativaca, neizbježno je razmišljati kako naša djela utječu na ljude i imaju li zaista stvarni utjecaj na svijet. Posjetitelji festivala čut će razmišljanja jedne od najznačajnijih dizajnerica današnjice, Morag će iz nesvakidašnjeg kuta promišljanja govoriti o dizajnu i kreativnom radu.“, istaknuo je predsjednik uprave HURA-e Davor Bruketa.

Na predavanju u Rovinju pod nazivom “Forever Finding” Morag će otkrit zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju te na koji način njezina djela utječu na ljude.  U svojim životnim traganjima uvijek je u potrazi za odgovorima – možemo li napraviti mjesta za neočekivano te vjerovati svojim instinktima? Morag želi pronaći vrijeme za promišljanje o tome što i zašto stvara osjećaj magije te saznati imaju li projekti stvaran utjecaj na svijet. Sudionicima će govoriti na koji način radi s bojom, uzorcima i riječima te je li njima moguće izazvati radost i igru, potragu i pronalazak te život i smrt.
 
O Danima komunikacija:

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetitelja i rast festivala po raznim pokazateljima. Uz  Morag, organizatori su  najavili ovogodišnje predavače: Susan Credle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije, Brada Parscalea, direktora kampanje Donalda J. Trumpa, Mr. Binga vrhunskog ilustratora, arhitekta kontroverznih projekata, Graham Finka multimedijskog umjetnika i jednog od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji „crta očima“, stručnjake za odnose s javnošću: Gabrielu Lungu, direktoricu agencije za konzalting WINGS i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick te vrsne stručnjake, predavače koji će govoriti o korištenju umjetne inteligencije, augmented reality tehnologije, podacima i GDPR-u u službi kreativnosti - Christoffera Malmera, Olivera Kibblewhite i Sol Rogersa. Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija bit će proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih natjecanja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.
Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith