Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Facebook će u nekim zemljama morati plaćati više poreza

Prekogranični porezni propisi trebali bi biti izmijenjeni nakon što je 137 država to zatražila prošli mjesec u pokušaju da se izbjegne novi trgovinski rat zbog globalnog rasta poreza na digitalne usluge

Facebook Chairman and CEO Zuckerberg testifies at a House Financial Services Committee hearing in Washington
Foto: ERIN SCOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg prihvaća da globalne porezne reforme znače da će ta društvena mreža možda morati plaćati više poreza u raznim zemljama, izvijestio je Politico pozivajući se na isječke govora koji bi Zuckerberg trebao održati u subotu.

Prekogranični porezni propisi trebali bi biti izmijenjeni nakon što je 137 država to zatražila prošli mjesec u pokušaju da se izbjegne novi trgovinski rat zbog globalnog rasta poreza na digitalne usluge.

- Prihvaćamo da (reforme) možda znače da ćemo morati platiti više poreza na raznim mjestima - očekuje se da će Zuckerberg reći u govoru na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu, navodi Politico.

- Razumijem da postoji frustracija glede toga kako se tehnološke tvrtke oporezuju u Europi. Mi također želimo poreznu reformu i drago mi je da OECD to razmatra - prenosi Politico isječke iz planiranog govora. 

Amazonu, Facebooku i Googleu odgovaraju postojeći propis jer mogu izvući profit u zemljama s niskim porezima poput Irske, nevezano za lokaciju njihovih korisnika.

Vladini dužnosnici pristali su ispregovarati nova pravila o tome gdje treba plaćati porez i koji udio profita treba oporezivati kada velike digitalne tvrtke nisu fizički nazočne na tržištu, priopćila je prošli mjesec Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Rastući broj zemalja priprema nacionalne digitalne poreze u nedostatku velikih promjena propisa, unatoč tome što je Washington zaprijetio odmazdom jer to smatra udarom na velike američke tehnološke tvrtke.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message