Obavijesti

Tech

Komentari 25

Najveći pad Facebooka ikada: Ne brinite, nije hakerski napad

Najveći pad Facebooka ikada: Ne brinite, nije hakerski napad
4

Kako bi objasnio korisnicima što se događa, Facebook se morao koristiti objavama na konkurentskom Twitteru. Istaknuli su kako nije riječ o hakerskom napadu

VIDEO

Facebook i dalje ima tehničkih problema dan nakon najvećeg pada u svojoj povijesti. Iako se većina korisnika jutros može logirati u svoje profile i objavljivati statuse i fotografije, neki javljaju kako još uvijek dobivaju poruke o greškama u sustavu.

Kako bi objasnio korisnicima što se događa, Facebook se morao koristiti objavama na konkurentskom Twitteru. Istaknuli su kako nije riječ o hakerskom napadu.

Pad Facebooka izazvao je frustracije korisnika diljem svijeta koji su cijeli dan na Twitteru objavljivali različite statuse pod hashtagom #FacebookDown i #InstagramDown.

Srušile se Zuckove društvene mreže: 'Radimo održavanje...'
Srušile se Zuckove društvene mreže: 'Radimo održavanje...'

Problemi su započeli u srijedu popodne u SAD-u, Južnoj Americi i Europi, a u četvrtak ujutro i na području Azije. 

- Svjesni smo da ljudi imaju problema u pristupu Facebooku i drugim našim aplikacijama. Radimo na tome da problem riješimo što je prije moguće, objavili su iz Facebooka.

Više od trećine Facebookovih korisnika tvrdi da im stranica jučer uopće nije radila dok drugi kažu kako se Facebook otvarao, ali nije im se učitavala glavna stranica s vijestima ili se nisu mogli logirati u svoje profile. Slični problemi istovremeno su se događali i na Instagramu kao i Facebookovom Messengeru.

Neki su tehničke probleme iskoristili i kako bi se na Twitteru našalili s Facebookovim skandalima:

- Stranice se ne učitavaju. Siguran sam da su u Facebooku prezaposleni stvaranjem novih algoritama pomoću kojih će lakše prodavati vaše osobne informacije i još bolje vas špijunirati. 

Facebook, koji se većinom financira od oglasa, rekao je da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Facebook podatke o korisnicima šalje drugim firmama?

Korisnik s Twittera u spomenutom statusu referira se na posljednje informacije koje govore da je Facebook pod istragom zbog dijeljenja informacijama o svojim korisnicima sa oko 150 kompanija bez njihova znanja. Riječ je i podacima o spolu korisnika, imenima prijatelja i njihovim datumima rođenja, javlja Daily Mail.

- Surađujemo s istražiteljima i ovo istragu shvaćamo ozbiljno. Svjedočili smo, odgovarali na pitanja suda, a to ćemo činiti i dalje, kažu u Facebooku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu