Obavijesti

Tech

Komentari 10

Far Harbor je odlična priča koja vas opet uvlači u Fallout 4

Far Harbor je odlična priča koja vas opet uvlači u Fallout 4
1

Far Harbor dodaje vrlo solidnu količinu odličnih questova, pozadinskih zadataka i sadržaja, a maglovita i tmurna atmosfera definitivno dolikuje otoku na kojemu se radnja odvija

VIDEO

Far Harbor možda djeluje vrlo tmurno i mračno, no u pitanju je velika ekspanzija s čitavim otokom i odličnim questovima za koje možemo reći kako su kvalitetom među najboljima u Falloutu 4 uopće. DLC je natrpan zanimljivim likovima, moralnim dvojbama, kao i ishodom za koji vjerujemo kako je doista ostavio traga na toj regiji.

Ekspanzija vas vodi na otok u sklopu istrage o nestalim osobama, koju je pokrenula Valentineova detektivska agencija (što znači da morate doći barem do negdje 20. levela kako bi upoznali Nicka Valentinea), nakon čega vas upoznaje s intrigantnim i misterioznim - pravim razlogom zbog kojega se nalazite na otoku.

Na Far Harboru se tri frakcije međusobno natječu za preživljavanje i kontrolu nad otokom; građani Far Harbora, pripadnici kulta Children of Atom, kao i synth izbjeglice. Radnja je vrlo dobro razvijena, zajedno s internim i eksternim konfliktima, a svaka od frakcija nudi i izuzetno zanimljive likove popraćene odličnom glasovnom glumom. Pogotovo smireni vođa syntha DiMA koji je postavio neke interesantna pitanja o synthima koji zapravo i nisu svjesni tko su.

Način na koji se konflikti i intrige otkrivaju, vama omogućuje da različito reagirate na njih. Tko je u pravu, a tko je u krivu sami ćete morati odlučiti nakon što nešto pobliže upoznate likove, no... znači li to da će "pravi" izbor osigurati i mir na otoku. Ovako nijansiranim utjecajem na glavnu radnju bit ćete vjerojatno oduševljeni, ponajprije iz razloga što je takav način prepričavanja uvelike nedostajao u Falloutu 4.

Usred glavnog questa Far Harbor će napraviti iznenađujući zaokret u virtualno okružje koje uporabom mehanike izgradnje naselja Fallout 4 praktično pretvara u puzzle igru. U serijama puzzle igara trebat ćete laserske zrake usmjeriti prema metama, što je donekle izvedeno interesantnom kombinacijom Minecrafta i Portala, no generalno je upitno zašto se Bethesda uopće zamarala tim "novim" elementom obzirom da je te puzzle zadatke vrlo jednostavno riješiti.

Tijekom igre će nam se pridružiti i pratitelj, prosjedi ribič Old Longfellow, a glavni zadatak mu je zapravo voditi vas kroz radioaktivnu maglu koja pokriva čitav otok, no niti u jednom trenutku zapravo nije baš toliko radioaktivno. Longfellow nije među glavnim likovima u priči, no od njega ćete zato doznati neke interesantne podatke o otoku, njegovoj povijesti, a poslužiti će i kao "sredstvo" za informaciju glede reakcije komune otoka na vaše odluke.

Pozadinski questovi su također vrlo dobro kreirani, a ukoliko ste ljubitelj zadataka u kojima trebate otići od točke A do točke B i ubiti nekoga ili nešto, definitivno će biti materijala za vas. No najviše pozornosti će vam vjerojatno zauzeti zagonetna misterija o umorstvu u kojoj su glasovni glumci očito poprilično uživali, što ćete "osjetiti" po njihovom glasu.

Far Harbor donosi i solidnu količinu novih oružja i oklopa, uključujući čudnjikave ribičke kuke, kao i upečatljiv Children of Atom oklop. No uvjerljivo najbolje oružje definitivno je moćni harpun koji pri ispaljivanju primjerice glavu neprijatelja može pričepiti o zid, a pogotovo je učinkovit protiv hostilno raspoloženih divljih životinja, kao što su čudovišta u formi ogromnih riba, daždevnjaka i rakova pred kojima bi i deathclaw podvio rep.

Zaključak
Far Harbor dodaje vrlo solidnu količinu odličnih questova, pozadinskih zadataka i sadržaja, a maglovita i tmurna atmosfera definitivno dolikuje otoku na kojemu se radnja odvija. Dodajmo tome i izvrsno napisane likove, moralne dvojbe i intrige, mogli bismo reći kako je Bethesda kreirala doista kvalitetnu ekspanziju za Fallout 4.
Ocjena - 8.3

Za
+Ogroman i "gust" prostor
+Moralne dvojbe u radnji
+Harpun
Protiv
-Pomalo naporna magla
-Nezanimljiv pratitelj
Izvor: IGN Adria

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle