Tech

Komentari 37

Fascinantan SUV sa sportskim duhom: Tucson N line na testu

Fascinantan SUV sa sportskim duhom: Tucson N line na testu

Korejski SUV u top izvedbi N-Line izgleda fascinantno i donosi luksuz koji očekujete u višoj klasi ili premium autima. Naravno sve to prati i cijena koja nije nimalo "korejska"

Dio slave sportskih N modela Hyundai je odlučio prenijeti i na Tucsona koji je dobio N Line izvedbu. Ne radi se o posebno brzom i snažnome modelu, nego o luksuznoj izvedbi sportskog izgleda i s vrha ponude. Tucson N Line izgleda agresivnije, ima mnogo ukrasa izvana i iznutra (N Line ima posebne odbojnike, upečatljive naplatke i mnoge druge ukrasne detalje, obilje opreme, sportska sjedala te nešto tvrđi ovjes i izravniji upravljač od klasičnog Tucsona.

Za pogon je zadužen dizelski motor koji ima 185 KS, a snaga se preko osmerostupanjskog automatskog mjenjača prenosi na sve kotače. Kako je Tucson prilično težak, performanse nisu spektakularne, no dovoljno dobre da biste ih mogli nazvati blago sportskima. Potrošnja goriva na testu iznosila je 7 l/100 km.

U vožnji Tucson veseli odličnim držanjem ceste, visokom razinom komfora, niskom razinom buke i brzim komfornim mjenjačem. Cijena je visoka, no ovo je model s apsolutnog vrha ponude s opremom sastavljenom po principu “nema što nema”. Unutrašnjost je luksuzna, sjedala su presvučena kožom, a i drugi materijali su vrhunske kvalitete.

Testirani Hyundai Tucson N Line 2.0 CRDi 4WD u opremi ima panoramski krov, 8” dodirni zaslon, navigaciju, LED svjetla, 19” alunaplatke, dvozonsku klimu, kožom presvučena grijana sjedala...