Tech

Komentari 1

Feelsgood fond ulaže još 5,6 milijuna kuna u hrvatski Agrivi

Feelsgood fond ulaže još 5,6 milijuna kuna u hrvatski Agrivi

Suosnivač fonda Feelsgood Dinko Novoselec ističe kako im je drago da su pred sam kraj godine uspjeli realizirati još jednu važnu investiciju u domaću kompaniju čija platforma čini razliku

Hrvatski fond rizičnog kapitala Feelsgood je sklopio ugovor o ulaganju 5,6 milijuna kuna u agrotehnološku kompaniju Agrivi, objavila su u utorak dva društva.

S ulaganjem vrijednim 5,6 milijuna kuna, Feelsgood zatvara krug financiranja koji je započet prošle godine kada su u Agrivi investirali South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub, navodi se u priopćenju.

Suosnivač fonda Feelsgood Dinko Novoselec ističe kako im je drago da su pred sam kraj godine uspjeli realizirati još jednu važnu investiciju u domaću kompaniju čija platforma čini razliku i osigurava društvene koristi te održivu proizvodnju hrane.

"Njen pozitivan utjecaj nije ograničen samo na našu zemlju, nego i puno, puno šire, a baš nas ta globalna dimenzija posebno veseli. Agrivi tako postaje relevantan dio našeg portfelja koji planiramo i dalje širiti", poručio je Novoselec u priopćenju.

Osnivač i direktor tvrtke Agrivi Matija Žulj zadovoljan je što je Feelsgood prepoznao njihov tim, proizvode koje razvijaju i pozitivan društveni učinak koji postižu u svijetu kroz dosadašnje rezultate i potencijal koji je ispred njih.

"Proizvode naših kupaca godišnje konzumira ili koristi više od 100 milijuna ljudi i ponosni smo što su ti proizvodi, uz pomoć naših rješenja, proizvedeni na efikasniji, sigurniji i održiviji način", istaknuo je Žulj.

Inače, Feelsgood je prvi hrvatski fond rizičnog kapitala koji upravlja s 30 milijuna eura kapitala namijenjenog kompanijama s društvenim učinkom. Pozitivni utjecaj na društvo, okoliš ili ekonomiju jedan je od osnovnih kriterija za ulaganje, a utjecaj mora biti mjerljiv i usklađen s ostvarivanjem nekih od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a.

Agrivi je hrvatska agrotehnološka kompanija koja se u prethodnim godinama pozicionirala kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede.